Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Credite cu dobânda subvenţionată de stat! Care sunt condiţiile

Guvernul a iniţiat un proiect de lege care să vină în ajutorul tinerilor fără un loc de muncă sau care sunt în perioada studiilor.

de Redactia Observator

la 21.05.2018 , 10:56

Ce planuri are Guvernul pentru tinerii fără loc de muncă. Cei sub 26 de ani pot obţine până în 40.000 de lei, în anumite condiţii Ce planuri are Guvernul pentru tinerii fără loc de muncă. Cei sub 26 de ani pot obţine până în 40.000 de lei, în anumite condiţii - Pixabay

Guvernul a iniţiat un proiect de lege care să vină în ajutorul tinerilor fără un loc de muncă sau care sunt în perioada studiilor.

Astfel, tinerii sub 26 de ani, fără un loc de muncă, ar putea accesa un credit de până în 40.000 de lei, cu dobânda subvenţionată de stat şi garantat în proporţie de 80% de Fondul de Garantare al statului.

Măsura este prevăzută într-un proiect de lege pentru instituirea schemei de ajutor de stat „Împrumuturi fără dobândă pentru tineri”, publicat în programul legislativ al Guvernului României pentru acest an, perioada mai – decembrie.

Articolul continuă după reclamă

Cum accesezi creditul

Proiectul de lege este iniţiat de Secretariatul General al Guvernului (SGG) şi de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP).

”Programul are ca scop facilitarea accesului la finanţare, pentru tinerii sub 26 de ani care nu au un loc de munca sau care sunt în perioada studiilor”, se arată în proiect, potrivit News.ro.

Valoarea maximă a creditului 40.000 lei, iar statul acordă o garanţie de 80% prin Fondul de Garantare. Pentru a-l accesa, nu este nevoie ca tinerii să aibă venituri, rata dobânzii este robor la trei luni plus 2%, iar dobânda este subvenţionata de stat.

Durata creditului este 5 ani, iar destinatia împrumutului este ”acoperirea nevoilor unui tânîr: educaţie, sănătate, cultură, sport”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Credite cu dobânda subvenţionată de stat! Care sunt condiţiile