Antena Meniu Search
x

Video Topul oraşelor din România cu cele mai multe divorţuri. O tânără povesteşte de ce s-a despărţit de soţul ei

Românii se iubesc, dar nu prea mult. După nouă ani, fluturii din stomac dispar şi jurămintele eterne sunt uitate. Totul se termină, sec, printr-un divorţ. O arată datele parţiale ale recensământului. Cauzele sunt diverse, de la inflidelitate, până la neînţelegeri între parteneri. Capitala este oraşul cu cele mai multe divorţuri şi oameni singuri. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 02.02.2023, 20:50

Vezi și

Împreună până când moartea ne va despărţi n-a funcţionat pentru 15,4% dintre bucureşteni. De la iubire veşnică au trecut direct la divorţ. Romaniţa e şi ea parte din statistică.

Reporter: De cât timp ai divorţat? 

Romaniţa, divorţată: De 5 ani. Eu trăiam la Paris şi el la Bucureşti. Ochii care nu se văd se uită. Noi nu mai ştim să reparăm, cum e la ţară, s-a stricat ceva, mai tragem o cusătură. Acum aruncăm şi luăm de nou altceva. 

Tinerii cu vârste între 35 şi 45 de ani ajung cel mai repede la despărţire, spun psihologii. Motivele sunt multe - infidelitatea, diferenţele între stilurile parentale, problemele financiare sau sentimentul că nu sunt iubiţi şi apreciaţi.

Pe acelaşi subiect

Dorina Stamate, psiholog: Neînţelegerile în cuplu care provin dintr-un stil de viaţă tensionat, nu ştiu cum să gestioneze aceste conflicte, îşi acordă din ce în ce mai puţin timp unul celuilalt.

Capitala este oraşul cu cele mai multe divorţuri şi oameni singuri

Oraşele mari conduc topul persoanelor divorţate. 

Bucureştean: Au un venit mai mare şi din această cauza îşi permit să fie mai pretenţioşi.

Bucureştean: Ce se leagă repede se şi dezleagă repede.

Bucureştean: Sunt vreo 19 ani de când am divorţat, stresul, apar probleme cu copiii...

La nivel naţional, numărul persoanelor căsătorite a scăzut în 2021, comparativ cu anul 2011. 

Bogdan Drăghia, purtator de cuvânt recensământ: A scăzut numărul persoanelor căsătorite, la bărbaţi avem o scădere de la 4,8 milioane la 4,5, iar la femei la 4,86 milioane la 4,6 milioane. 

Florentina Lazăr, reporter Observator: În Municipiul București se găsește cea mai mică pondere a persoanelor căsătorite. Vorbim despre 44.4% dintre bucureșteni. La polul opus, în zece județe ale țării mai mult de jumătate dintre locuitori sunt căsătoriţi. În judeţul Olt procentul atinge 52,2%, pe când îl Sălaj 50%. 

Întâlnirile nu mai sunt ce au fost şi oamenilor le e din ce în ce mai greu să-şi găsească jumătatea.

Tânăr: Dacă știi să vorbești, să știi să le abordezi. Am strategia mea, mă bag cu ele în seamă. Caut diferite subiecte, încerc.

Reporter: Ai folosit aplicații de dating până acum?

Tânăr: Da, și sincer nu m-au ajutat deloc.

Secretul căsniciilor lungi variază de la cuplu la cuplu, dar cel mai adesea sunt menţionate comunicarea şi respectul reciproc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Topul oraşelor din România cu cele mai multe divorţuri. O tânără povesteşte de ce s-a despărţit de soţul ei