Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Torturarea animalelor, pedepsită cu până la 7 ani de închisoare. Căţeluşa Hera a fost abandonată de stăpâni şi de îngrijitori: "Au bătut-o, au sfâșiat-o"

Până la şapte ani de închisoare pentru cei ce ucid sau rănesc animalele. Sunt schimbările prevăzute într-un proiect de lege care urmează să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis. Autoritățile speră ca, în acest fel, să scadă cazurile de violență asupra animalelor.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 14.04.2022 , 20:44

Hera are 8 ani, iar în urmă cu aproape 5 ani, familia alături de care a crescut a plecat în Germania. A rămas în România, în grija unor oameni plătiți să o îngrijească. "Hera a fost ținută în condiții improprii de supraviețuire, a fost lăsată nesupravegheată cu mai mulți câini. Au bătut-o, au sfâșiat-o", a declarat Alexandra Stratone, medic veterinar. Familia a rămas în străinătate, iar Hera e acum într-un adăpost din Ilfov. "Fizic nu mai are absolut nimic, este foarte bine. Psihic, mai avem de discutat pentru că Hera a rămas cu niște sechele", a declarat Alexandra Stratone, medic veterinar.

Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților și urmează să fie promulgat de Klaus Iohannis

Ca Hera sunt multe alte animale, victime ale oamenilor. Un proiect de lege înnăspreşte pedepsele pentru cei ce ucid sau rănesc animalele. Astfel, cei ce omoară animale cu intenție, fără drept, riscă şapte ani de închisoare. Pentru cei care le rănesc pedeapsa e de la un an la 5 ani în spatele gratiilor sau amendă. "Cel mai mult ne-ar ajuta să se și pună în aplicare toate aceste reglementări. Sunt foarte multe cazuri de genul acesta, știm foarte mulți oameni care nu au nicio dovadă de empatie și nu conștientizează deloc răul pe care îl pot face anumitor animale", a declarat Anita Socol, Protecția Animalelor.

Vezi și

Proiectul de lege vine în contextul în care agenții de la Poliția Animalelor au înregistrat o creștere a numărului de cazuri de animale chinuite anul trecut. "O creștere considerabilă a acestor procente de 35% în ceea ce privește numărul dosarelor penale întocmite, respectiv de 85% în ceea ce privește sancțiunile contravenționale aplicate", a declarat Daniel Radu, Poliția Animalelor. În ultimul an, valoarea sancțiunilor a depășit 1.000.000 de lei. Proiectul de lege a fost adoptat ieri de Camera Deputaților și urmează să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Torturarea animalelor, pedepsită cu până la 7 ani de închisoare. Căţeluşa Hera a fost abandonată de stăpâni şi de îngrijitori: "Au bătut-o, au sfâșiat-o"