Antena Meniu Search
x

TOŢI ŞOFERII din România sunt afectaţi de această MĂSURĂ SCANDALOASĂ. Noile reguli sunt IMINENTE

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat raportul de determinare a preţurilor maxime privind poliţele de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA).

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat raportul de determinare a preţurilor maxime privind poliţele de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA).

Conducerea ASF a stabilit că tariful maxim anual al poliţei RCA pentru un autovehicul de transport marfă, cu masa peste 16 tone, va fi de 7.534 lei, iar în cazul unui autoturism cu o capacitate cilindrică între 1.201 şi 1.400 cmc, deţinut de o persoană cu vârsta cuprinsă între 31 şi 40 de ani, va fi de 610 lei. Noile tarife nu au fost, însă, agreate de reprezentanţii service-urilor auto care susţin că în timp ce tarifele au scăzut cu 40% pentru transportatori, au crescut cu 31% pentru persoanele fizice faţă de luna septembrie.

Preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), Cristian Muntean, a declarat că "aceste costuri ar fi trebuit reduse undeva între 25 şi 30 de procente pentru toate aceste categorii" în condiţiile în care comisionul brokerilor a scăzut peste jumătate, daunele au scăzut oficial cu 3%, iar ASF a dat un ordin prin care firmele de asigurări nu mai sunt obligate să aibă reprezentanţă în fiecare reşedinţă de judeţ a ţării, ceea ce se traduce într-o diminuare semnificativă a costurilor de administrare a asiguratorilor, scrie gandul.info

La rândul lor, transportatorii reclamă faptul că tariful stabilit la ultima negociere nu este cel care a fost discutat la Guvern, pe 14 septembrie, şi anume 6.200 de lei şi acuză Cabinetul Cioloş că a amânat, fără nicio explicaţie, adoptarea Hotărârii de Guvern prin care se plafonează tarifele RCA pe şase luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » TOŢI ŞOFERII din România sunt afectaţi de această MĂSURĂ SCANDALOASĂ. Noile reguli sunt IMINENTE