Video Tradiţii de Ignat în Bucovina
Pe 20 decembrie este Ignatul, iar în Bucovina, unde ştim că tradiţiile de sărbători se păstrează cu sfinţenie, gospodarii au pregătit deja de dimineaţă afumătorile.
Tradițiile in Bucovina se păstrează cu sfințenie și cum se apropie Crăciunul, în gospodării și în pensiuni se taie porcul. Daca unii nu au o dată anume, alții țin neapărat să sacrifice porcul in ziua de Ignat. Anul acesta, Ignatul e pe 20 decembrie, iar gospodarii pregătesc afumătorile încă de dimineață, dar nu înainte de a tăia porcul.
După ce e sacrificat, se porționează fiecare bucată de carne fiind pregătită pentru afumat sau alte preparate. Bineînţeles, după munca urmează pomana porcului, unde carnea va sfârâi în ceaun. Cu mămăligă și murături, un deliciu.
Colindatul este un alt obicei păstrat din generație în generație. Copiii fac repeții și apoi pornesc pe la case sa vestească Nașterea Domnului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰