Antena Meniu Search
x

Traiesc din mila vecinilor, dupa ce flacarile le-au mistuit casa

Flacarile le-au aprins casa si le-au stins, odata cu asta, orice urma de putere si speranta. O familie cu 13 copii din Dambovita a pierdut, intr-un incendiu, totul. Opt dintre copii au fugit apoi departe de Romania. Cei care nu au plecat, au ajuns intr-un centru de plasament

Vezi și

In miezul iernii, 13 copii si doi parinti luptau cu flacarile, ca sa-si salveze acoperisul deasupra capului. Au ramas, insa, doar cu ce aveau pe ei. De-atunci, au supravietuit mai mult din mila vecinilor. Au stat doua luni, cu chirie, intr-o casuta batraneasca, gata si ea sa se darame. Apoi, au plecat. Dar nu la mai bine. “Ne-am rugat de domnul primar si ne-a dat vagonul. Si-am stat in vagon”, a povestit Floarea Balan, mama copiilor.

Intr-un vagon de tabla. Femeia a stat aici cu mama ei si cu sapte dintre copii. Restul a plecat sa-si caute un rost, dincolo de granita. Din cei sapte, Protectia Copilului i-a luat pe cei pana in zece ani. Adica, inca cinci. Mamei i s-a mai spus, tot atunci, ca poate sa-i vada din cand in cand. Mai exact, o data pe luna. “Mi-e dor de ei. Daca vi-i arat in fotografii, sunt niste flori de copii. Si-nvata bine”, a mai spus mama indurerata.

Sotul ei si tatal copiilor a dat bir cu fugitii. “Amaratul ala a plecat, ca bea. Bea pana nu se mai stie”, a afirmat soacra barbatului.

“Nu are posibilitatea de a-i intretine pe toti. Si-atunci, noi am incercat sa apelam la toti oamenii de suflet. Aici este vorba de a construi o casa, a reintegra copiii”, a declarat Cristina Bucur, directorul DGASCP Dambovita.

La asta mai spera acum si femeia. Sa aiba o casa, macar cu doua camarute. Doar asa isi poate aduna copiii la ea, din nou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Traiesc din mila vecinilor, dupa ce flacarile le-au mistuit casa