Antena Meniu Search
x

Video Tramvaiul 5 s-a întors să îi transporte pe oameni înapoi în timp. La câte minute soseşte acum în staţie

Vineri a fost prima zi în care călătorii din zona de nord a Bucureștiului au putut să circule, din nou, cu tramvaiul 5. Nu mică le-a fost mirarea când au reîntâlnit condițiile de fix acum 5 ani. Autoritățile recunosc, totul este fix la fel. Nimic nu a fost modernizat. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 17.06.2022, 20:00

Vezi și

Pentru edili, reintroducerea tramvaiului 5 e o victorie. Pentru oameni e o călătorie înapoi în timp. Cei mai mulţi regretă deja autobuzele cu aer condiţionat şi wi-fi.

Era mai bine cu autobuzul, spune un călător.

Vatman: Întrebați călătorii, nu pe mine.

Reporter: Ce v-au spus călătorii?

Pe acelaşi subiect

Vatman: Dar ce nu mi-au spus!

Din 2017 nu a mai fost modernizat nimic

Călătorii au mai avut un şoc: după cinci ani în care tramvaiele au stat în depou, iar şinele s-au transformat în parcări, nimic nu s a schimbat. 

În anul 2012 au început primele lucrări, atunci când șina de pe bucla de întoarcere a fosc scoasă pentru modernizare. Numai că nu a mai putut fi pusă la loc din cauza unor probleme juridice. Nici acum, respectivul litigiu nu a fost rezolvat, încă, motiv pentru care tramvaiul merge cu două capete. Chiar și cu aceste probleme, tramvaiul a circulat până în 2017, când autoritățile au decis să îl oprească pentru a face lucrări.

Reporter: Din 2017 și până în prezent ce a fost modernizat la linia tramvaiului 5? 

Daniel Ciungu, consilier local: Din 2017 nu a mai fost modernizat nimic.

36 de milioane de lei a investit Primăria, în urmă cu 10 ani, pentru a lucra la porțiunea de traseu de pe bulevardul Aerogării. 

Reporter: Cam din cât în cât timp o să vină tramvaiul în stație?

Daniel Ciungu, consilier local: Între 8 și 10 minute este intervalul de timp. Cât am stat aici am văzut că veneau la 8-10 minute.

La câte minute soseşte tramvaiul 5 în staţie 

Bogdan Dinu, reporter Observator: Am vrut să vedem și noi cât de repede vine tramvaiul în stație. Suntem pe Bulevardul Barbu Văcărescu, în stația Lacul Tei. Este ora 14 și 36 de minute și ultimul tramvai abia ce a plecat. (...) După aproape 20 de minute de așteptare, tramvaiul ajunge în stație. Este ora 14 și 54 de minute.

În timpul săptămânii, compania de transport promite că vor circula 10 tramvaie, iar în weekend 6 pe linia lui 5. Chiar și așa, nu ar fi suficiente pentru distanța traseului.

Reporter: Cât ați stat după tramvai?

Călător: 25 de minute.

Stau aici de 10 minute și văd că nimic, mai spune un călător.

Călătorilor le-au fost promise tramvaie noi, în curând. Doar că e posibil să ne bucurăm de ele pentru o scurtă perioadă de timp.

Ionuț Ciurea, Asociația Pro Infrastructură: Ne trebuie în primul și primul rând linie. Pentru că dacă pui tramvaie moderne pe liniile praf... Le distrugi! Nu îți rezistă 20 de ani!

Pentru moment, primăria trebuie să termine lucrările la bucla de întoarcere de la Bulevardul Aerogării. Până atunci vor circula tramvaie bidirecționale. Nu va dura mult, însă, până când circulația tramvaielor ar putea fi oprită din nou. Începând cu 15 octombrie, autoritățile vor să se apuce, din nou, de refacerea liniei 5.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Tramvaiul 5 s-a întors să îi transporte pe oameni înapoi în timp. La câte minute soseşte acum în staţie