Antena Meniu Search
x

Video Transalpina de Apuseni, cea mai mare investiţie într-un drum judeţean românesc: 40 de milioane de euro

Şi tot despre peisaje spectaculoase vorbim şi în continuare. Un drum aflat în plin proces de modernizare promite să aducă un val de turişti într-o zonă superbă din Alba. Transalpina de Apuseni, cea mai mare investiţie într-un drum judeţean românesc, prinde contur pe zi ce trece, spre bucuria localnicilor, izolaţi până acum de lume.

de Redactia Observator

la 13.05.2021, 17:38

Vezi și

Un drum şerpuitor cucereşte munţii din Alba. Transalpina de Apuseni, aflată în plin proces de modernizare, se anunţă a fi în top trei cele mai spectaculoase şosele din România. Până acum, aproape jumătate din lucrări au fost deja terminate. 

"Se mişcă lucrurile, deja apar cabane noi în zonă, acum 10 ani când am venit era pustiu, nu trecea o maşină! Duminică am venit, cred că au trecut 30". 

Drumul se va întinde pe aproape 80 de kilometri. Va traversa un oraş şi patru comune, care promit să devină curând puncte turistice importante pe harta României, mai ales că aici se află cele mai multe case tradiţionale cu acoperiş din paie. 

Vasile Raica, primar comuna Râmeţ: "În unele zone, care sunt la drum şi în zonele mai importante, terenul este foarte căutat, atât din ţară cât şi din străinătate. Au ajuns să se vândă în Euro, metru pătrat. Avem şi un muzeu etnografic, o casă tradiţională la Bărdeşti, Muzeul Mănăstirii, Mănăstirea Râmeţ, una dintre cele mai vechi din ţară".

Pe acelaşi subiect

Cuceriţi de peisaj

Adrian Sora şi partenera lui de viaţă s-au lăsat cuceriţi în urmă cu câţiva ani de peisajul de aici. Vin tocmai din Bucureşti ca să-şi încarce bateriile în mijlocul naturii. 

Adrian Şora, turist: "Venim aici şi ne bucurăm practic de lucrurile simple, care ne fac fericiţi cu adevărat. Căutăm locuri diferite, unde să ne simţim noi, să ne întoarcem un pic la origini şi aici chiar se întâmplă lucrul ăsta". 

Şi localnicii sunt convinşi că vor avea de câştigat de pe urma noii investiţii.

Ioan Condrea, localnic: "E un avantaj foarte mare, pentru că până acum a fost un drum de piatră, de pământ, rău, nu se putea circula! O să avem şi noi care avem animale să vindem un produs. Şi noi dacă mergem la oraş mergem şi noi cu o maşină". 

Transaplina de Apuseni va avea şi 7 kilometri de piste pentru biciclete, dar şi câteva zeci de staţii de autobuz. 

Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba: "Este cea mai mare investiţie de acest gen care se desfăşoară pe un drum judeţean din România. Valoarea investiţiei este de 40 de milioane de euro". 

Lucrările au început în 2020 şi se încheie, teoretic, cel mai devreme, anul viitor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Transalpina de Apuseni, cea mai mare investiţie într-un drum judeţean românesc: 40 de milioane de euro