Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Transfăgărăşanul atrage anual turiști din toate colțurile lumii: "Este un drum foarte frumos, chiar merită"

Este considerată una dintre cele mai frumoase şosele din lume. Cu mașina, motocicleta sau chiar bicicleta, este o adevărată plăcere să parcurgi Transfăgărăşanul. Este şi motivul pentru care acesta atrage anual turiști din toate colțurile lumii.

de Cătălin Moş

la 25.08.2021 , 09:44

Curbe ce șerpuiesc printre versanți masivi și peisaje ce îți taie răsuflarea la tot pasul. Transfăgărășaul a fost şi zilele acestea invadat de turisti. Români, polonezi, slovaci, italieni sau nemţi, toţi au venit aici ghidaţi de dorinţa de a vedea una dintre cele mai spectaculoase sosele din lume.

Turist: Sunt din Polonia. Vizitez România, care este o ţară foarte frumoasă. Am mai fost în România, pentru prima dată, acum 40 de ani. 

Turist: Transfăgărăşanul este un drum foarte frumos. Suntem pe această şosea pentru a treia oară. Este foarte frumos aici

Vezi și

Turistă: E impresionantă. Noi ne-am mai uitat la ceva documentare şi am văzut cu ce efort s-a făcut. Ne-am dori sa o păstram pe viitor şi să fie întreţinută. 

Pe acelaşi subiect

Jeremy Clarkson, uimit de frumuseţea Transfăgărăşanului

Vizitatorii sunt fermecaţi de versanţii ce străjuiesc falnici, de-o parte şi de cealaltă, şoseaua. Măreția Transfăgărășanului atrage aici an de an sute de mii de turiști din toate colțurile lumii. Aceștia vin pentru peisajul unic, dar și pentru aerul curat de aici. 

Turistă: Este într-adevar impresionant şi chiar merită. Cred că o sa ne facem un obicei şi o să venim anual aici. 

Turistă: Cu siguranţă este un bun prilej pentru a promova ţara. Chiar este un loc minunat şi sunt şi cazări frumoase în zonă, se poate veni şi cu maşina mică şi cu autorulotă. Am văzut că sunt şi motociclişti care vin sunt cazaţi în campinguri. E foarte fain. 

La fel a facut si Eduardo, un impatimit al cailor putere. Alaturi de alti trei prieteni, au hotarat sa isi conduca motocicletele din nou pe Transfagarasan. 

Turist: Este un drum foarte interesant. E greu să spui dacă este cel mai frumos din lume, dar este cu siguranţă un drum frumos. Este cam complicat să urci şi să cobori, dar este într-adevăr frumos să priveşti peisajul de aici. 

Și nu doar ei sunt impresionați de ceea ce au văzut aici. In 2009, celebrul prezentator Jeremy Clarkson a fost uimit de frumusetea drumului ce leaga Transilvania de Muntenia, incat l-a numit "cel mai bun drum din lume".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Transfăgărăşanul atrage anual turiști din toate colțurile lumii: "Este un drum foarte frumos, chiar merită"