Antena Meniu Search
x

Transferul contribuţiilor în sarcina angajaţilor va mări amenzile de circulaţie. Vor fi şi alte scumpiri

Transferul contribuţiilor doar în sarcina angajaţilor va produce efecte în lanţ. Şoferii vor plăti mai mult dacă vor încălca regulile de circulaţie.

Vezi și

Transferul contribuţiilor doar în sarcina angajaţilor va produce efecte în lanţ. Şoferii vor plăti mai mult dacă vor încălca regulile de circulaţie, chiriile vor fi mai scumpe, dar asta nu este tot. Pensiile vor creşte şi ele, însă analiştii se întreabă de unde va avea Guvernul suficienţi bani pentru ele. Mai ales că cifrele date astăzi arată deja o gaură mare la buget.

Odată cu trecerea contribuţiilor doar în sarcina angajaţilor, patronii vor fi obligaţi să majoreze bruturile de la anul, potrivit noilor prevederi. Implicit, va creşte şi salariul minim pe economie, în funcţie de care se fac multe alte calcule. 

Punctul-amendă se va majora de la 145 de lei la 175 de lei, dacă ne vom raporta la un salariu de aproape 1.800 de lei. În prezent, un şofer care depăşeşte viteza legală şi primeşte o penalizare de 4 puncte plăteşte o amendă de 580 de lei. De la anul, pentru aceeaşi contravenţie, va plăti cu aproape 130 de lei mai mult. 

Însă nu este singurul efect pe care îl aşteptăm de la anul. Vor creşte pensiile. Printr-o măsură artificială. Fără să existe şi baza economică pentru creşterea pensiilor, pentru că la bugetul de stat nu se strâng mai mulţi bani prin majorarea brutului, se strâng aceiaşi bani ca înainte. 

Pe acelaşi subiect

Cine ia acum o pensie de 1.500 de lei, ar putea primi de la anul 300 de lei mai mult. Pentru că punctul de pensie se raportează la salariul mediu brut.   

Mai avem alte câtea sute de mii de persoane din zona activităţilor independente, din zona celor care încasează chirii, din zona activităţilor agricole şi ale drepturilor de autor care vor fi afectaţi de această măsură a gândirii fiscale. 

Dacă un chiriaş plăteşte o mie de lei lunar pentru o garsonieră, proprietarul rămâne în mână, după plata tuturor taxelor către stat, cu 871 de lei. De la anul va rămâne cu mai puţin.Asta ar putea duce la o creştere a chiriilor.

În ţară s-a declanşat haosul după anunţarea măsurii. Sindicaliştii le cer guvernanţilor să ia în calcul toate efectele anunţate de analişti.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Transferul contribuţiilor în sarcina angajaţilor va mări amenzile de circulaţie. Vor fi şi alte scumpiri