Antena Meniu Search
x

Transport gratuit pentru toți elevii, inclusiv în vacanțe

Ca sa mai induleasca amarul pandemiei Guvernul a aprobat hotărârea prin care elevii pot circula gratuit cu transportul public local sau cu trenul. Noutatea este ca anul asta vor circula gratuit si-n vacante.

de Redactia Observator

la 29.05.2020, 23:48

Vezi și

Elevii pot depune cererile la secretariatul instituției de învățământ de care aparțin sau direct la operatorul de transport. Li se eliberează un act prin care pot dovedi ca beneficiază de gratuitate. Măsura se aplica pe transportul public local, trenuri sau transport naval și se adresează tuturor elevilor. Fie ca învață la o școală în orașul în care locuiesc, fie ca nu. Ministrul Educației și cercetării spune ca o astfel de modificare are rolul de a scădea rata abandonului școlar.

În ședința Executivului de ieri, 28.05.2020, a fost aprobată Hotărârea de Guvern prin care se reglementează procedura de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevi. Astfel, elevii vor beneficia în mod gratuit de următoarele: transport local, transport cu trenul, pe tot parcursul anului calendaristic, naveta între localitatea de domiciliu și localitatea unde sunt școlarizați fiind, astfel, asigurată pe toată perioada anului școlar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Transport gratuit pentru toți elevii, inclusiv în vacanțe