Antena Meniu Search
x

Tratament special pe timp de caniculă pentru animalele de la Zoo Ploieşti

Temperaturile din ultimele zile, care au depăşit 40 de grade, nu-i chinuie doar pe oameni! La Grădina Zoologică din Ploieşti multe animale au nevoie de tratament special pentru a supravieţui căldurii.

de Redactia Observator

la 14.08.2019, 17:07

Vezi și

Temperaturile din ultimele zile, care au depăşit 40 de grade, nu-i chinuie doar pe oameni! La Grădina Zoologică din Ploieşti multe animale au nevoie de tratament special pentru a supravieţui căldurii. Toţi angajaţii au grijă ca vieţuitoarele să aibă adăposturile curate şi răcoroase, apa să fie din belşug şi în permanenţă proaspătă, iar hrana adecvată.

În zilele caniculare, cele peste 600 de animale aflate în captivitate la Zoo Bucov primesc cât mai multe gustări răcoroase. Sunt răfăţate zilnic cu pepene, mere, salată sau spanac.

Hrana se administrează de mai multe ori pe zi, Iar apa e schimbată de mai multe ori pe zi, au duşuri la maimuţele pavian, bazine cu apă proaspătă la urşii carpatini, la tigrii siberieni - Paraschiva Înjunghiatu, nutriţionist Zoo Bucov

Sunt şi animale care iubesc căldura: leii şi maimuţele pavian. Dar până şi ele se retrag în zonele umbroase, la orele prânzului. Obișnuite cu temperaturile scăzute alpine, lamele suportă şi yakii au cel mai mult de suferit. Nici tigrii siberieni nu sunt prea fericiţi vara.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reprezentantii grădinii zoologice le recomandă vizitatorilor să evite să meargă la Bucov la orele prânzului. În această perioadă, cele mai multe animale preferă să stea la umbră în adăposturi, așă că sunt mai greu de văzut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Tratament special pe timp de caniculă pentru animalele de la Zoo Ploieşti