Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Tratament traditional cu ventuze

Ce are in comun Jennifer Aniston cu batranii din satele Romaniei? Aparent nimic. Dar numai aparent. In realitate, si diva de la Hollywood si bunicii nostri folosesc aceleasi metode de a-si pastra sanatatea

Vezi și

Suntem convinsi ca tanti Marioara n-a auzit in viata ei de Jennifer Aniston. Si la fel de convinsi suntem ca nici nu-i pasa prea tare. Americanca e celebra la nivel mondial, e plina de bani si plateste sume fabuloase pentru arata de parca abia ar fi implinit 20 de ani. La cei 77 de ani ai ei, doamna Marioara e faimoasa doar la ea in sat. Pentru ca este singura care mai "pune ventuze". Numite popular asa, micile recipiente de sticla sunt de fapt ustensilele unei forme de acupunctura, folosita in China si alte tari asiatice de mii de ani. Ajuta la circulatie. Oficial. Neoficial, dupa cum spune doamna Marioara, scoate raceala din om.

Mai precis, daca doare, e bine. Corpul se vindeca. Oricum, nu va ganditi ca e suficient sa puneti cateva ventuze la intamplare. Nici pe departe. Fiecare vas de sticla are locul lui. Si procedura trebuie respectata cu strictete. Altfel, tratamentul nu are efect. Sau mai rau, pacientul va pleca mai bolnav decat a venit. “Totu-i bine numai daca se fac ele bine”, explica Maria Rosulescu.

Instrumentele pe care le foloseste sunt vechi de-un secol, dar functioneaza cu o precizie elvetiana. Ventuzele pe care doamna Marioara le foloseste au fost ale mamei ei. Aceste mici vase de sticla au tratat sute de oameni, pe vremea cand oamenii nu aveau nevoie de pastile.

Astfel, tratamentul babesc revine iarasi in lumina reflectoarelor. Tot mai multe vedete de la Hollywood apeleaza la aceasta forma de tratament, care nu doar vindeca raceala, ci imbunatateste circulatia. Printre divele care au fost gasite cu "urme" de ventuze sunt Jennifer Aniston sau Gwyneth Paltrow.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Tratament traditional cu ventuze