Antena Meniu Search
x

Video Tratamentul care regenerează dinții, descoperit de japonezi

Regenerarea dinţilor la oameni ar putea fi posibilă. Cercetătorii japonezi dezvoltă un tratament care poate face ca dinţii pierduţi să crească din nou. Tratamentul a funcţionat cu succes până acum la şoareci şi dihori. Următoarea testare se va face pe animale mai complexe, precum câinii sau porcii.

de Redactia Observator

la 01.04.2021, 15:32

Vezi și

În viitor, oamenii de ştiinţă speră să aplice tratamentul şi în cazul oamenilor. Regenerarea are la bază stimularea unei gene care poate activa creşterea dinţilor. Dacă tratamentul se va dovedi un scucces, problemele cu dantura a milioane de oameni ar putea dispărea. 

Sfaturi pentru dinți frumoși și sănătoși

Suntem codaşii Europei la capitolul igienă dentară, iar primul motiv invocat este frica de dentist. Ştim că e mai bine să prevenim decât să tratăm, şi totuşi uităm că soluţia la îndemână pentru dinţii noştri se află pe raftul din baie.

Neaga Horia Alexandru, medic dentist, spune că este foarte importantă alegerea periuţei de dinţi. Tot timpul trebuie o periuţă de dinţi cu filamente moi sau medii. Filamentele tari sunt agresive şi reprezintă din start un factor de risc.

Totodată, spune medicul este total contraindicat să încerci să-ți albești dinții cu oţet de mere, coajă de banana sau zeamă de lămâie. ”Mecanismul de formare al cariei implică o demineralizare a smalţului, a ţesuturilor dentare. Zeama de lămâie este extrem de acidă, prin urmare foarte periculoasă pentru dinţii nostri”, spune medicul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Tratamentul care regenerează dinții, descoperit de japonezi