Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sfaturi pentru dinți frumoși și sănătoși, de la medicul dentist Neaga Horia Alexandru

Vi s-a întâmplat să deschideţi o pagină de Internet şi să fiţi asaltate de anunţuri care recomandă tot felul de tratamente minune care promit o dantură de vedetă la Hollywood? Şi reţelele de socializare abundă de sfaturi neavizate. O mulţime de experimente, care mai de care mai ciudate promovate ca metode de albire a dinţilor. Interesant este că pe aceeaşi pagină ingredientul minune era recomandat şi pentru curăţarea impecabilă a pantofilor!

de Redactia Observator

la 18.06.2020 , 15:34

  • Un ritual zilnic de curățare a dinților este esențial
  • Periajul trebuie efectuat corect și periodic

Suntem codaşii Europei la capitolul igienă dentară, iar primul motiv invocat este frica de dentist. Ştim că e mai bine să prevenim decât să tratăm, şi totuşi uităm că soluţia la îndemână pentru dinţii noştri se află pe raftul din baie.

Neaga Horia Alexandru, medic dentist - Este foarte importantă alegerea periuţei de dinţi. Tot timpul trebuie o periuţă de dinţi cu filamente moi sau medii. Filamentele tari sunt agresive şi reprezintă din start un factor de risc.

În timp ce mulţi uită să se spele de cel puţin două ori pe zi, aşa cum este recomandat de medici sunt şi cazuri care se spală prea des şi prea energic. Există oare, supraperiajul dentar sau este doar un mit?

Vezi și

Neaga Horia Alexandru, medic dentistMaxim 2-3 ori pe zi este mai mult decât suficient. Frecvenţa periajului asta trebuie să fie. Deja un numar de 4-5 ori pe zi este mult prea mare.  Riscurile sunt de traumatizare. Atât a suprafeţelor dentare, cât si a ţesuturilor moi, a gingiei.

Apa de gură inlocuieşte spălatul pe dinţi? Iată încă un mit fals. Apa de gură trebuie să completeze un periaj executat corect, iar recomandarea medicului dentist este să evităm apele care conţin alcool pentru uzul zilnic.

Trasdiţional, românii caută mai intâi pe net tratamente miraculoase, abia apoi aleg serviciile medicale. Când deja pagubele sunt mari. Pagini virtuale obscure promit să albeasca dinţii cu ce gasim prin bucătărie. Oţet de mere, coajă de banana sau zeamă de lămâie.

Neaga Horia Alexandru, medic dentist - Este total contraindicată. Mecanismul de formare al cariei implică o demineralizare a smalţului, a ţesuturilor dentare. Zeama de lămâie este extrem de acidă, prin urmare foarte periculoasă pentru dinţii nostri.

Noul mit popular este cel al unui ingredient folosit până acum pentru detoxifiere: cărbunele medicinal. Funcţionează deci, pasta de dinti cu acest ingredient?

Neaga Horia Alexandru, medic dentist - Dacă suntem băutori de vin roşu, consumatori de cafea, fumători, cu siguranţă că nu ne vor ajuta aceste paste de dinţi într-un mod spectaculos. Sigur că există o multitudine de studii, de încercări, de produse care apar. suntem bombardaţi cu foarte multe elemente de tipul ăsta. Este foarte greu să ne dăm seama într-un timp atât de scurt. Timpul va spune multe despre eficienţa acestor substanţe.

Trebuie să reţinem că metodele de albire acasă, fără prea mare efort şi cu un buget redus nu vor inlocui niciodată o igienă orală corectă din care nu trebuie să lipsească pasta de dinţi, apa de gura si aţa dentară.

Neaga Horia Alexandru, medic dentist - Albirea niciodata, indiferent. Putem să folosim şi cu tămâie, şi cu carbune. Nu o sa obţinem o albire acasă fantastică.

Un sfat atât de simplu ca spălatul pe dinţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Sănătate » Sfaturi pentru dinți frumoși și sănătoși, de la medicul dentist Neaga Horia Alexandru