Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Lucrau zi-lumină". Trei blocuri din Bucureşti aşteaptă să fie demolate, deşi se lucrează din greu la ele

Rând pe rând, Nicuşor Dan opreşte şantierele din Capitală. După numeroase plângeri în instanţă, două proiecte au fost oprite de magistraţi. Cum unul dintre ele este aproape gata, acum ar trebui demolat. Pentru cel de-al doilea s-au demolat deja patru clădiri pe care Nicuşor Dan voia să le salveze. Acum cere ca zonele să fie readuse la forma iniţială.

de Andreea Milea

la 11.07.2022 , 23:44

Unul dintre proiectele oprite este chiar în centrul Capitalei. Doi dezvoltatori spanioli aveau în plan să construiască un bloc de locuinţe pe terenul unde erau 4 clădiri vechi de 200 de ani. 

Anul trecut, Nicuşor Dan s-a dus pe şantier pentru a opri lucrările. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Până când instanta se va pronunta eu am dispus suspendarea autorizaţiilor si de construire si de desfiintare astfel incat sa nu ne trezim in situatia in care cladirile sunt demolate si instanta constată că tot a fost ilegal. 

Vezi și

Însă fix asta s-a întâmplat. 

Pe acelaşi subiect

Tomas Manjon Garcia, investitor: Primarul a încercat să oprească demolările. Ne-a trimis tot felul de controale, poliţia, toată lumea verifică si vede că suntem în regulă. 

Instanţa a decis abia acum că autorizaţiile de demolare şi de construcţie sunt ilegale. Între timp, clădirile au fost puse la pământ.

Proiecte blocate de Nicuşor Dan

Cele 4 clădiri se aflau pe terenul respectiv, într-o zonă protejată a capitalei şi au fost demolate la inceputul acestui an. În locul lor, dezvoltatorii voiau să construiască un bloc cu 4 etaje pentru care aveau deja autorizaţie de la vechea administraţie. 

Nicuşor Dan spune că va da din nou în judecată investitorii pentru a reface zona aşa cum era înainte de demolare.

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Vom solicita instanţei revenirea la situaţia anterioară. Va mai dura 2-3 ani.

ReporterAveţi un exemplu de situatie similara in care s-a revenit la ce a fost inainte? Nu din Bucureşti. 

Astfel că, cel mai probabil, zona va rămâne un veşnic şantier la fel ca celălalt proiect oprit recent de primarul general. Blocurile construite pe aleea Modrogan, în curtea sediului PNL. 

În 2019, Primăria Capitalei a avizat construirea a 3 blocuri cu 4 etaje, în curtea sediului PNL, chiar langa vila Filipescu,  monument istoric. Clădirea este protejată prin lege, la fel şi spaţiul verde pe care au fost deja ridicate construcţiile. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: S-au aprobat nici mai mult nici mai putin decât blocuri in curtea palatului. A pune blocuri acolo e o ilegalitate. 

Doar că oamenii din zonă spun că încă se mai lucrează pe şantier. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cele trei blocuri ar trebui demolate aşa cum multe alte clădiri aşteaptă demolarea în urma deciziilor instanţei. Cathedral Plaza, blocul cu 19 etaje de lângă Catedrala Sfântul Iosif aşteaptă de zece ani să fie demolată.

Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » "Lucrau zi-lumină". Trei blocuri din Bucureşti aşteaptă să fie demolate, deşi se lucrează din greu la ele