Antena Meniu Search
x

Grave acuzaţii de discriminare: Trei profesori din Galați, amendați pentru că nu au ajutat o fetiţă cu autism să se integreze la şcoală

Trei profesori din Galaţi au fost amendaţi de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru că nu au ajutat o fetiţă de opt ani cu autism să se integreze în şcoală.

la 10.05.2017, 20:19
Vezi și

Trei profesori din Galaţi au fost amendaţi de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru că nu au ajutat o fetiţă de opt ani cu autism să se integreze în şcoală.

Directoarea şcolii din Galaţi, împreună cu un director adjunct şi cu o învăţătoare au fost acuzate de pasivitate faţă de cazul unei eleve diagnosticate cu o formă specială de autism. Mama copilei susţine că s-a plâns conducerii că fetiţa ei de opt ani este izolată de restul colegilor de clasă şi umilită de învăţătoare. Mai mult, dascălul le-ar fi vorbit părinţilor celorlalţi copii din clasă despre boala fetiţei şi i-ar fi convins să ceară excluderea ei din colectiv, fapte pedepsite de lege.

Prin urmare, Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării a decis, în premieră pentru o şcoală din România, amendarea a trei cadre didactice cu o mie de lei, fiecare, pentru pasivitate.

Directorea şcolii din Galaţi a contestat în instanţă amenda primită şi, până la o decizie finală, inspectoratul şcolar amână pronunţarea oricărei concluzii cu privire la propria anchetă făcută în şcoală.

Într-o postare pe Facebook, mama fetiţei cu autism le-a transmis un mesaj tututor dascălilor care se ocupă de educaţia unui copil cu probleme de sănătate.

Fetiţa din Galaţi umilită de învăţătoare a fost mutată, între timp, la o altă şcoală.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Grave acuzaţii de discriminare: Trei profesori din Galați, amendați pentru că nu au ajutat o fetiţă cu autism să se integreze la şcoală