Antena Meniu Search
x

Grave acuzaţii de discriminare: Trei profesori din Galați, amendați pentru că nu au ajutat o fetiţă cu autism să se integreze la şcoală

Trei profesori din Galaţi au fost amendaţi de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru că nu au ajutat o fetiţă de opt ani cu autism să se integreze în şcoală.

Vezi și

Trei profesori din Galaţi au fost amendaţi de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru că nu au ajutat o fetiţă de opt ani cu autism să se integreze în şcoală.

Directoarea şcolii din Galaţi, împreună cu un director adjunct şi cu o învăţătoare au fost acuzate de pasivitate faţă de cazul unei eleve diagnosticate cu o formă specială de autism. Mama copilei susţine că s-a plâns conducerii că fetiţa ei de opt ani este izolată de restul colegilor de clasă şi umilită de învăţătoare. Mai mult, dascălul le-ar fi vorbit părinţilor celorlalţi copii din clasă despre boala fetiţei şi i-ar fi convins să ceară excluderea ei din colectiv, fapte pedepsite de lege.

Prin urmare, Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării a decis, în premieră pentru o şcoală din România, amendarea a trei cadre didactice cu o mie de lei, fiecare, pentru pasivitate.

Directorea şcolii din Galaţi a contestat în instanţă amenda primită şi, până la o decizie finală, inspectoratul şcolar amână pronunţarea oricărei concluzii cu privire la propria anchetă făcută în şcoală.

Într-o postare pe Facebook, mama fetiţei cu autism le-a transmis un mesaj tututor dascălilor care se ocupă de educaţia unui copil cu probleme de sănătate.

Fetiţa din Galaţi umilită de învăţătoare a fost mutată, între timp, la o altă şcoală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Grave acuzaţii de discriminare: Trei profesori din Galați, amendați pentru că nu au ajutat o fetiţă cu autism să se integreze la şcoală