Antena Meniu Search
x

“Treningul si sortul”, un nou program parlamentar

Parlamentarii vin cu o noua propunere, dupa programul “cornul si laptele” : “treningul si sortul”. Conform acesteia, fiecare elev ar primi de la scoala, un echipament sportiv complet

Alesii cred ca, astfel, copiii vor sta mai mult in sala de sport si mai putin in fata calculatorului. Daca aceasta initiariva legislative va trece de ambele camere ale Parlamentului, scolile vor fi obligate sa cumpere pentru fiecare elev echipament sportiv compus din pantofi sport, sort, tricou, maiou, jambiere, rucsac si geanta.

Daca e sa vorbim despre costuri, acestea nu sunt deloc de neglijat. Valoarea unui echipament a fost evaluat la 124 de euro, astfel ca statul va trebui sa scoata din buzunar nu mai putin de 24 de milioane de euro, la fieare doi ani, pentru cei 200.000 de mii de elevi.

In plus, aceasta poate fi privita si ca o strategie pentru a-I ajuta pe producatorii interni de echipament sportiv. "Ca si in cazul “cornul si laptele”, daca vreti, este o forma de a stimula producatorii autohtoni. In privinta echipamentului exista mai ales in zonele rurale probleme reale si o forma de inegalitate, copii care nu au capacitatea de a cumpara echipament sportiv. Sunt copii care au o forma destul de rudimentara de echipament in comparatie cu altii", spune deputatul PC Ovidiu Raetchi.

De asemenea, proiectul prevede ca un elev, care lipseste nemotivat la mai mult de un sfert din orele de sport, va fi obligat sa returneze echipamentul sau sa achite contravaloarea lui.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » “Treningul si sortul”, un nou program parlamentar