Antena Meniu Search
x

Troc de Crăciun: gadgeturi sau chiar mașină pentru un porc crescut la țară

Porcul românesc e, în aceste zile, cea mai puternică monedă de schimb. Internetul e plin cu anunţuri. Românii sunt gata să ofere telefoane, sisteme de sonorizare şi chiar maşini în schimbul unor animale crescute la ţară.

Vezi și

Porcul românesc e, în aceste zile, cea mai puternică monedă de schimb. Internetul e plin cu anunţuri. Românii sunt gata să ofere telefoane, sisteme de sonorizare şi chiar maşini în schimbul unor animale crescute la ţară. Reporterii Observator au surprins negocieri intense. Pentru a nu mai scoate bani în plus pentru masa de Crăciun, sunt mulţi români care fac inventarul bunurilor din casă şi îşi pun în valoare abilităţile de negustori.

Sunt sute de români care au postat mesaje pe site-urile de vanzari. Spun că sunt dispuşi să ofere lucruri de valoare, la schimb cu porcul de Crăciun. Unii ne povestesc că vor să renunţe chiar la maşina personală.

Cine are un porc de vânzare poate obţine la schimb un telefon mobil de ultimă generaţie. Sau un sistem de încălzire. În aceleaşi anunţuri, sunt români dispuşi să renunţe inclusiv la geamurile termopan sau la sistemul de sonorizare.

Făcând un rezumat al ofertelor de troc online, un porc de 150 de kilograme se poate traduce în mobilă nouă pentru bucătărie ori 50 de litri de băuturi spirtoase homemade. Dar cele mai multe oferte sunt de tipul porc contra maşină. Dar cu cât porcul e mai mare ori are atribute de tipul bio sau eco, cu atât maşina oferită e mai tânără, are mai puţini kilometri la bord.

Economiştii văd trocul drept o altă formă de îndatorare. Juriştii atrag insa atenţia că trocul poate aduce şi alte probleme. Unele de natură penală.

Mai mult de trei tranzacţii, în care vânzătorul a urmărit să facă un profit, înseamnă acte de comerţ. Iar asta poate duce la acuzaţii de evaziune fiscală, pentru că statul nu încasează taxe şi impozite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Troc de Crăciun: gadgeturi sau chiar mașină pentru un porc crescut la țară