Antena Meniu Search
x

Trucuri pentru un machiaj perfect dacă avem pleoape uşor căzute

Pleoapele uşor căzute reprezintă una dintre cel mai des întâlnite probleme ale femeilor. Nu trebuie să urmăm forma ochiului, ci să urcăm. Practic, în machiaj toate liniile trebuie să fie ascendente, cu atât mai mult în cazul acestui tip de machiaj. 

De Redactia Observator la 24.09.2019, 14:17
Vezi și

Pleoapele uşor căzute reprezintă una dintre cel mai des întâlnite probleme ale femeilor. Nu trebuie să urmăm forma ochiului, ci să urcăm. Practic, în machiaj toate liniile trebuie să fie ascendente, cu atât mai mult în cazul acestui tip de machiaj. 

Colega noastră, Antonia Gasparovici, a vorbit cu make-up artiştii şi a creat un ghid complet pentru femeile care au această mică imperfecţiune.

Corect efectuată, tehnica poate să aibă un efect similar cu liftingul facial. Ochii vor părea mai mari, mai luminoşi şi mai expresivi.

Dana Petrina, make-up artist: Nu trebuie să urmăm forma ochiului, ci să urcăm, practic, în machiaj toate liniile trebuie să fie ascendente, cu atât mai mult în cazul acestui tip de machiaj. Secretul este să formăm un ochi unghi ascendent al pliului pleoapei. În colţul intern al ochiului trebuie să avem o culoare deschisă, către colţul extern o culoare închisă.

Urmează conturarea unei pleoape false. Ce implică asta?! Trasarea unei linii fine cu ajutorul fardului, deasupra pliului care se formează în mod natural. Specialiştii în make-up ne recomandă să folosim farduri mate, nu sidefate.

Sigur, din mâna specialiştilor ies minuni. Dar cu puţină îndemânare putem să ne machiem şi singure, acasă, atâta vreme cât urmăm cu sfinţenie toţi paşii. Dar cea mai dificilă misiune este trasarea liniei de tuş.

Dana Petrina, make-up artist: Şi în cazul aplicării eyeliner-ului facem acelaşi lucru, ne imaginăm linia de la care trebuie să pornească machiajul ascendent.

Ultimul pas este şi cel care transformă în totalitate rezultatul final: rimelarea genelor. Groase, negre şi curbate, geneşe fac privirea să pară mai pătrunzătoare şi mai expresivă. Dar.

Dana Petrina, make-up artist: Atunci când vine vorba de această formă a ochiului, cu pleoapa uşor picată, este important ca accentul genelor să fie pe centru şi nu către exterior

Nu există limite atunci când vine vorba de culorile pe care putem să le folosim. Ca să creăm mai uşor pliul fals, putem să încercăm negru şi nuanţe închise de maro sau burgundi. Şi putem înlocui tuşul lichid cu un creion închis la culoare. Important este să obţinem rezultatul dorit.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Trucuri pentru un machiaj perfect dacă avem pleoape uşor căzute