Antena Meniu Search
x

Trucurile cu care păcălim acciza

Şoferii se pregătesc de mâine să meargă mai puţin cu maşina sau să plătească mai mult. După aplicarea accizei de 7 eurocenţi pe litru, vor parcurge într-un an cu peste o mie de kilometri mai puţin pentru a se încadra în bugetul actual.

Vezi și

 Dar cei atenţi la stilul de condus pot economisi carburant fără să lase autoturismul în parcare. Pilotul Titi Aur o demonstrează, într-un experiment Observator.

Şoferii calmi rămân cu mai multă benzină în rezervor. Condusul ecologic aduce economii de cel puţin un litru şi jumătate la fiecare sută de kilometri parcurşi. Adică peste 50 de lei la un plin. Ceea ce înseamnă o economie de 30 de lei, DUPĂ scumpirea carburanţilor.

Cei care vor să apeleze la măsuri mai radicale, îşi montează instalaţii GPL. Cererea e în creştere. Românii care îşi permit o maşină nouă au şi ei de câştigat. Constructorii auto oferă o serie de tehnologii care scad consumul de carburant.

Dar, indiferent de soluţia aleasă, şoferii vor avea zile mai grele după 1 aprilie. Gheorghe Sorete a golit portofelul pentru câţiva litri de benzină, ca să nu îl prindă scumpirile cu rezervorul gol.

De la 1 aprilie litrul de carburant se scumpeşte cu circa 40 de bani, ceea ce reprezintă 20 de lei în plus la fiecare plin de 50 de litri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Trucurile cu care păcălim acciza