Antena Meniu Search
x

Tulcea: Trei pontoane de acostare au rămas pe uscat din cauza nivelului scăzut al Dunării

Trei pontoane de acostare de pe faleza municipiului Tulcea au rămas pe uscat, din cauza cotelor mici ale Dunării

Trei pontoane de acostare de pe faleza municipiului Tulcea au rămas pe uscat, din cauza cotelor mici ale Dunării

Cele trei pontoane de acostare sunt situate la extremitatea falezei orașului, în spatele zonei în care, atunci când nivelul fluviului scade, se formează o insulă.

În mod normal, pontoanele de acostare asigură legătura dintre malul Dunării și ambarcațiuni, însă structurile plutitoare au rămas pe uscat în ultimele zile, după ce fluviul a scăzut.

Colmatarea Dunării în Portul Tulcea a fost sesizată și în anii trecuți de agenții economici Administrației Porturilor Dunării Maritime (APDM) din Galați, instituție a statului care administrează portul tulcean, însă fenomenul persistă în ciuda lucrărilor de dragare efectuate atât anul trecut, cât și anul acesta.

Insula din apropierea Portului Tulcea s-a format din aluviunile transportate de curenții Dunării la cotul Tulcea, după ce în urmă cu circa 25 de ani mai ipiuri (construcții hidrotehnice de apărare a malurilor, n.r.) din zonă au fost demontate.

Nivelul Dunării a fost vineri la Tulcea de 60 de centimetri, similar celui din ziua precedentă, potrivit Administrației Fluviale Dunărea de Jos. Tendința apelor pentru următoarele zile este de creștere a nivelului cu până la 3 centimetri.

Din cauza nivelul scăzut al fluviului, potrivit autorităților tulcene, circulația pe 30 de canale din Delta Dunării este imposibilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Tulcea: Trei pontoane de acostare au rămas pe uscat din cauza nivelului scăzut al Dunării