Antena Meniu Search
x

Turcia majorează tarifele pentru produse aduse din SUA, în urma tensiunilor dintre cele două ţări

Turcia a anunţat că majorează tarifele vamale pentru anumite tipuri de produse din SUA, de la autoturisme la ţigarete.

Turcia majorează tarifele pentru produse aduse din SUA, în urma tensiunilor dintre cele două ţări - Hepta

Turcia a anunţat că majorează tarifele vamale pentru anumite tipuri de produse din SUA, de la autoturisme la ţigarete, în urma tensiunilor din ultima vreme dintre administraţia Trump şi Guvernul de la Ankara. 

Un decret semnat de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, publicat în Monitorul Oficial arată că au fost majorate tarifele vamale pentru 22 de produse, în special pentru cele provenite sin SUA. Pentru acestea din urmă, vor fi percepute taxe de 120%, precum şi băuturile alcoolice produse în SUA, vizate de tarife vamale suplimentare de 140%. Alte creşteri sunt prevăzute pentru produse precum cosmetice, orez şi cărbune.

Vicepreşedintele turc Fuat Oktay a publicat pe pagina sa de Twitter un mesaj în care justifică aceste noi măsuri, invocând  "principiului reciprocităţii, ca răspuns la atacurile deliberate comise de guvernul american împotriva economiei turceşti".

Relaţiile între Ankara şi Washington au fost foarte tensionate în ultimele săptămâni, după ce SUA au impus sancţiuni şi au ridicat tarifele la importurile de aluminiu şi oţel din Turcia, în urma unei dispute legate de încarcerarea de către Ankara a unui pastor evanghelic american.

În replică, Erdogan a denunţat un ''complot politic'' împotriva ţării sale şi ameninţă că va riposta prin căutarea de noi pieţe şi aliaţi.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Turcia majorează tarifele pentru produse aduse din SUA, în urma tensiunilor dintre cele două ţări