Antena Meniu Search
x

Video Turişti dornici să înlocuiască masa la restaurant cu una la stână. Transalpina le-a fost inclusiv refugiu pe timp de caniculă

Canicula se tratează cu o vacanţă la munte. Că au ajuns la iarbă verde sau în zonele în care încă mai e zăpadă, turiştii s-au bucurat de linişte şi de un peisaj spectaculos. Iar masa la restaurant a fost înlocuită cu una la stână, unde au găsit mâncare tradiţională şi oameni primitori.

de Redactia Observator

la 10.07.2021, 21:19

Vezi și

Aer de munte, răcoare şi un peisaj cum nu găseşti în altă parte. Transalpina a fost azi drumul turiştilor care au vrut să scape de canicula din oraşe. 

''Peisajul este frumos şi atmosfera plăcută. Este răcoare.''

Turişti dornici să înlocuiască masa la restaurant cu una la stână

Iar după atâta urcuş, o masă şi o clipă de odihnă sunt numai bune. Cea mai bună mâncare aici, în zonă, o găseşti la stână. 

Pe acelaşi subiect

''Facem o mămăligă ciobănească, coaptă la foc. O amestecăm cum trebuie.  Va fi servită aici, la turiştii care ne tranzitează Transalpina.''

''Super! Şi ambianţa şi Bulzul, priveliştea, totul este superb.''

Bune toate, dar ce caută turiştii cel mai mult aici e tocanul de oaie.

''Este un produs tradiţional. Este atestat de mine ca persoană fizică, tocanul de oaie, pentru că îl fac de atâţia ani de zile.''

''Am mâncat şi pur şi simplu am mai dorit încă o porţie, deci mâncarea aici este foarte bună.'' 

N-ai timp să te plictiseşti aici. Turiştii pot să încerce cojoacele tradiţionale sau să viziteze un muzeu cu obiecte de-ale locului, vechi chiar şi de peste o sută de ani. 

Mărioara Babu, administrator stână: Pe lângă mâncarea tradiţională pe care o oferim zilnic, proaspătă şi pregătite în ceaune aici, pot vizita un muzeu făcut de mine, eu zic că este foarte frumos. Pot face poze cu măgăruşii, să vadă cum mulgem oile, dacă au răbdare să stea până la ora 5 când mulgem oile.

Stâna are şi spaţiu de cazare, dacă-i prinde noaptea pe acolo pe turişti. Sau dacă nu vor să se grăbească înapoi spre oraş. Iar dacă vor să şi ajute la treburi, gazdele sunt cu atât mai bucuroase. 

Mărioara Babu, administrator stână: Dacă vor să înopteze bineînţeles că sunt cu drag bineveniţi aici în regim de stână şi să participe cu noi la tocatul de carne şi la treburile gospodăreşti. 

Cel mai înalt drum din ţară e deschis doar în timpul zilei, între 7 dimineaţa şi 9 seara.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Turişti dornici să înlocuiască masa la restaurant cu una la stână. Transalpina le-a fost inclusiv refugiu pe timp de caniculă