Antena Meniu Search
x

Turiști fermecați de gusturile tradiționale din Maramureș

Plăcinte cu brânză, pâine coaptă în cuptor, gulaş fierbinte şi pălincă din prune. Toate făcute ca pe vremea bunicii. De asta au avut parte turiştii care au ajuns în aceste zile în Maramureş.

Plăcinte cu brânză, pâine coaptă în cuptor, gulaş fierbinte şi pălincă din prune. Toate făcute ca pe vremea bunicii. De asta au avut parte turiştii care au ajuns în aceste zile în Maramureş. Apetitul tot mai mare pentru produse tradiţionale al orăşenilor i-a convins pe micii producători locali să scoată la lumină comorile gastronomiei locale. Rezultatul: un meniu care îi face pe oaspeţi să se întoarcă mereu şi să-şi dorească mai mult.

Mesele întinse şi voia bună au strâns zeci de turişti la demonstraţia de măiestrie culinară a meşterilor populari din Baia Sprie.

Atât de bune sunt plăcintele şi cererea e atât de mare, încât aluatul abia are timp să dospească între două tranşe. 

La câţiva paşi, un ceaun cu gulaş clocoteşte de mai multe ore. Gustul este irepetabil, spun cei care au încercat să-l obţină acasă.

Tot la ceaun de fontă se face silvoiţa de prune. Ca să iasă perfect, cel mai bun magiun trebuie să fie amestecat ore în şir de fetele tinere.

La cuptorul cu lemne, o bunică îşi învaţă strănepoata să facă pâine şi colaci. Aşa cum a învăţat la rândul ei şi cum au făcut de veacuri oamenii locului.

Misiunea coptului la foc de lemne a fost preluată de mână bărbătească. 

Meşterii populari spun că după fiecare masă câmpenească, numărul oaspeţilor creşte. La fel şi numărul tradiţiilor care încep să reînvie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Turiști fermecați de gusturile tradiționale din Maramureș