Antena Meniu Search
x

17 turiști au murit înecați pe litoral în sezonul estival 2019

În ultimele zile de soare pe litoralul românesc, salvatorii au făcut bilanţul uneia dintre cele mai tumultoase veri. 17 turişti au murit înecaţi în acest sezon estival, iar peste 400 au fost salvaţi în ultima clipă din valuri.

de Redactia Observator

la 16.09.2019, 00:46

Vezi și

În ultimele zile de soare pe litoralul românesc, salvatorii au făcut bilanţul uneia dintre cele mai tumultoase veri. 17 turişti au murit înecaţi în acest sezon estival, iar peste 400 au fost salvaţi în ultima clipă din valuri. Pentru scafandrii, vacanţa începe abia acum. Meseria lor devine tot mai grea. De ani buni, cer autorităţilor înfinţarea Poliţiei Plajelor, dar nimeni nu pare să-i ia în seamă.

Toată vara, avertismentele salvamarilor de pe litoralul românesc au fost ignorate de către turişti. La fel şi steagul roşu arborat zile în şir pe plaje. Pentru inconştienţa oamenilor, zeci de salvatori şi-au pus viaţa în pericol în fiecare zi. Din valuri, peste 400 de persoane au fost scoase în ultima clipă.

Pentru scafandrii ISU, luna august a fost cea mai solicitantă. În vârf de sezon, s-au înregistrat cele mai multe decese. Într-o singură zi, trei oameni au murit. În Mamaia, patru prieteni au fost scoşi din valuri după o misiune dramatică. Salvatorii au făcut un lanţ uman, în timp ce un elicopter a survolat apa. Pentru doi fraţi, nu s-a mai putut face însă nimic. O a treia victimă a fost scoasă din mare la Olimp.

Pentru 17 oameni nu s-a mai putut face nimic. În larg, au fost zeci de ore de căutări. Un scandandru a fost la un pas de moarte în urmă cu două săptămâni, când a pornit în căutarea unui adolescent de 17 ani.

În condiții de vizibilitate redusă, scafandrii folosesc tehnici speciale şi un limbaj ştiut numai de ei pentru a nu fi luaţi de curenţi.

De câţiva ani, salvatorii de la malul mării cer în zadar autorităţilor să înfiinţeze Poliţia Plajelor, astfel încât turiştii inconştienţi să fie amendaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » 17 turiști au murit înecați pe litoral în sezonul estival 2019