Antena Meniu Search
x

Video Experţii atrag atenţia asupra fenomenului "funny gas” pe litoral. Primele simptome după inhalarea drogului

Se anunţă încă un weekend plin pe litoral. Sute de mii de turişti sunt aşteptaţi la malul mării, unde distracţia va fi literă de lege. Atenţie însă! Autorităţile ne avertizează de apariţia unui nou pericol în zona de sud. Vorbim despre inhalarea aşa numitului "funny gas", un gaz periculos, care are efecte asemănătoare consumului de droguri.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 06.08.2021, 15:01

Vezi și

Pe litoral, turiştii pot lua parte în această perioadă la tot felul de petreceri şi activităţi. În tot acest timp, Agenţia Naţională Antidrog trage un semnal de alarmă şi precizează că există un nou tip de drog, un sedativ folosit în domeniul medical care în combinaţie cu alte substanţe poate acţiona ca şi un anestezic.

Inhalarea acestor substanţe este strict interzisă, iar specialiştii spun că printre efectele  negative se numărăr încetinirea timpului de reacţie a corpului, greaţă, ameţeli, vărsături şi pierderi de memorie. Părinţii sunt sfătuiţi să discute cu adolescenţii înainte ca aceştia să vină la mare. Recomandarea celor de la Antidrog pentru administratorii cluburilor şi teraselor este aceea de a fi foarte atenţi, iar dacă văd ceva suspect să sune imediat la 112.

Autorităţile trag un semnal de alarmă, în timp ce turiştii aglomerează plajele

La recepţiile hotelurilor este imposibil să mai găseşti o cameră liberă iar meteorologii ne dau şi ei o veste rea: până mâine dimineaţă vremea nu este potrivită pentru plajă. Va fi o misiune imposibilă găsirea unui loc de cazare pentru cei care şi-au planificat să petreacă weekendul acesta pe litoral pentru că gradul de ocupare al unităţilor de cazare este în majoritatea staţiunilor este de aproape 100%.

Preţurile pentru un weekend la mare pornesc de la 350 de lei în sudul litoralului şi pot ajunge chiar şi până la 2.000 de lei în zona hotelurilor de cinci stele din nord.  În zilele următoare meteorologii nunţă că vremea nu va fi tocmai prietenosă cu turiştii. Vor apărea câţiva nori, însă cu toate acestea oamenii se bucură chiar şi aşa de concediu. Temperaturile înregistrate se încadrează între 29 şi 31 de grade celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Experţii atrag atenţia asupra fenomenului "funny gas” pe litoral. Primele simptome după inhalarea drogului