Antena Meniu Search
x

Turiştii cu dizabilităţi fizice au două plaje noi, amenajate special pentru nevoile lor, în Năvodari și Mangalia

Turiştii cu dizabilităţi fizice au două plaje noi, amenajate special pentru nevoile lor. În Năvodari şi Mangalia pe aceştia îi aşteaptă rampe de acces şi scaune flotabile cu ajutorul cărora pot intra singuri în mare. Există, de asemenea, voluntari care se vor asigura că sunt în siguranţă. 

de Redactia Observator

la 05.07.2021, 09:35

Vezi și

Până în urmă cu cinci ani, când la Mamaia s-a deschis prima plajă amenajată pentru persoanele cu dizabilităţi, acestora le era apoape imposibil să ajungă să facă o baie în mare. 

Mihaela Căruțașu, președinte Asociație "Împreună pentru Viitor Constanța": Pe parcursul anilor, beneficiarii pe care i-am avut acolo ne-au întrebat dacă putem face acelaşi lucru şi pe alte porţiuni de plajă. 

Aşa că, anul acesta, cu ajutorul donaţiilor şi al voluntarilor, asociaţia a deschis două noi astfel de sectoare. Plajele se află în Năvodari şi Mangalia şi sunt dotate inclusiv cu scaune flotabile, care îi ajută pe cei cu nevoi speciale să intre în mare. 

Turist: Aşa putem să devenim şi noi destul de independenţi. Să nu mai depindem de prieteni, familie, însoţitori să mergem la plajă. Putem intra foarte uşor în apă cu acest scaun de baie. 

Pe toată perioada sezonului estival, voluntarii vor fi prezenţi în fiecare zi, între orele 9 și 18, pe plajele special amenajate. 

Mădălina Cruceru, voluntar: Este al treilea an când fac voluntariat şi proiectul mare şi plajă pt toţi este proiectul meu de suflet. 

Turiștii cu dizabilităţi beneficiază gratuit şi de şezlonguri, locuri de parcare, toaletă accesibilizată și cabine de schimb. 

Ancuța, administrator plajă: Se pot bucura de o atmosferă normală. Pentru că e foarte important să simţi că ai aceleaşi drepturi cu absolut orice om din jurul tău. 

Mihaela Căruțașu, președinte Asociație "Împreună pentru Viitor Constanța": Noi am fi dorit să deschidem şi la Eforie Nord, dar nu am avut suma necesară. Costul unui scaun flotabil este de 2.250 de euro plus 400 de euro transportul. 

Pe cele trei plaje special amenajate, turiștii au parte şi de distracţie. Au la îndemână o colecție de jocuri de societate, dar și de un loc unde se pot fotografia într-un cadru vesel, în acord cu soarele și marea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Turiştii cu dizabilităţi fizice au două plaje noi, amenajate special pentru nevoile lor, în Năvodari și Mangalia