Antena Meniu Search
x

Operele lui Constantin Brâncuşi, protejate cu amenzi usturătoare. Turiştii şi localnicii din Târgu Jiu nu mai au voie să atingă sculpturile

E decizia luată, ieri, de autorităţi, care nu s-au oprit aici. Vizitatorii nu mai au voie nici cu role, biciclete sau cu animale de companie pe Aleea Scaunelor, adică acea porţiune dintre Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii. La fel s-ar putea întâmpla şi în parcul unde este Coloana Infinitului.

Vezi și

E decizia luată de autorităţi, care nu s-au oprit aici. Vizitatorii nu mai au voie nici cu role, biciclete sau cu animale de companie pe Aleea Scaunelor, adică acea porţiune dintre Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii. La fel s-ar putea întâmpla şi în parcul unde este Coloana Infinitului.

Autorităţile au luat aceste măsuri după ce Coloana Infinitului a fost scrijelită de o copilă şi mai apoi de o adolescentă în interval de câteva zile. Practic, de ieri, este interzis.

Practic, este posibil ca turiştii sau localnicii cu role, biciclete sau câini, de exemplu, să nu mai aibă voie să se apropie la mai puţin de doi metri de Masa Tăcerii şi Poarta Sărutului şi la cinci metri de Coloana Infinitului. Şi nu mai au voie să le atingă nici cu un deget. Mai mult, un poliţist local are dreptul şi sarcina să pună un cordon când în preajma operelor vor fi prea mulţi oameni.

Ce-i care nu vor ţine cont de reguli vor fi amendaţi. Măsurile urmează să fie aprobate şi de Ministerul Culturii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Operele lui Constantin Brâncuşi, protejate cu amenzi usturătoare. Turiştii şi localnicii din Târgu Jiu nu mai au voie să atingă sculpturile