Antena Meniu Search
x

S-a terminat distracția la mare. Cum a arătat ultimul weekend pe litoral

Oficial, s-a terminat distracţia pe litoral. Cluburile şi terasele au sărbătorit sfârşitul sezonului cu focuri de artificii. Şi soarele a părut azi că a predat armele. A bătut vântul, iar turiştii au pornit spre case. În urma lor au rămas comercianţii dezamăgiţi. Au câştigat de două ori mai puţin prin comparaţie cu anii trecuţi.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 13.09.2020, 22:50

Vezi și
  • Vremea a fost mohorâtă şi mulţi au pornit mai devreme spre casă
  • Angajaţii au început să strângă şezlongurile şi saltele

A fost ultima noapte de petreceri pe litoral. În Mamaia, tinerii s-au distrat în cluburi, cu şampanie şi artificii, iar în Vama Veche şi-au luat la revedere de la mare dansând pe plajă.

Azi, turiştii au ieşit pe plajă doar pentru o ultimă poză cu marea. Vremea a fost mohorâtă şi mulţi au pornit mai devreme spre casă. Angajaţii au început să strângă şezlongurile şi saltele, iar terasele să tragă obloanele.

Alexandra Marin, reporter Observator: Au fost aproximativ 60.000 de români pe litoral în ultimul weekend din acest sezon estival, însă astăzi, pe la prânz, din cauza vremii care nu a fost tocmai bună, plajele au început să se golească şi să arate destul de pustii, ca într-o zi autentică de toamnă.

În urma turiştilor, patronul unui beach bar a rămas să-şi înece amarul.

Reporter: Dar de ce bei de la ora asta?

Patron: De supărare dragă, că terminăm. Şi mai avem de aşteptat încă 9 luni până la următorul sezon.

Aşa se termină cea mai grea vară pe cei care au afaceri pe litoral.

La un magazin cu îngheţată turcească şi baclavale, profitul a fost la jumătate faţă de anul trecut.

Reporter: Închideţi de mâine?

Gokhan Batman, proprietar magazin: Încă o săptămână cred, dar doar câteva ore. După-amiază până în ora 9 să stăm.

La final de sezon, buticurile au reduceri de 50%.

Vânzătoare: Am făcut şi reduceri, dar degeaba. Oamenii probabil strâng banii pentru alte cheltuieli, au alte priorităţi.

Au fost cu 30% mai puţini turişti în acest an faţă de anul trecut.

Ionuţ Nedea, director agenţie de turism: Probabil ne situăm undeva la 1,2 milioane de turişti anul acesta. Preţul mediu a fost similar cu cel de anul trecut. Pe un sejur, media a fost de 471 de euro anul acesta, identic cu anul trecut.

Alexandra Marin, reporter Observator: Sezonul estival al anului 2020 a trecut prin multe dificultăţi, toate cuazate de pandemie. Hotelurile au putut să deschidă abia pe data de 15 mai, terasele la 1 iunie, iar resturantele, în urmă cu două săptămâni, pe data de 1 septembrie.

Zilele următoare va fi frumos şi cald la mare, spun meteorologii. Vor fi 26 de grade, dar chiar în weekend vremea se răceşte, temperaturile nu vor depăşi 19 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » S-a terminat distracția la mare. Cum a arătat ultimul weekend pe litoral