Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O viaţă pierdută într-un cumplit accident auto din Piatra Neamţ a salvat alte trei vieţi. Gest emoţionant al familiei victimei

Un şofer de taxi din Piatra Neamţ a intrat în moarte cerebrală, în urma unui accident suferit săptămâna trecută. Familia lui a decis să aprobe prelevarea organe

de Redactia Observator

la 22.11.2017 , 09:31

Un şofer de taxi din Piatra Neamţ a intrat în moarte cerebrală, în urma unui accident suferit săptămâna trecută. Familia lui a decis să aprobe prelevarea organelor bărbatului. Astfel vor salva trei vieţi.

5 maşini au fost implicate sâmbătă, în carambolul din judeţul Neamţ. "Omul cu taxiul a venit din intersecţie încoace, fără să pună frână deloc. Nu a acordat prioritate." 

Taxiul a fost izbit în plin de o platformă care transporta două autovehicule. Din impactul violent, a ricoşat apoi în alt autoturism parcat pe marginea drumului, după care s-a răsturnat. Taximetristul în vârstă de 62 de ani a fost grav rănit. Timp de trei zile medicii au încercat să-l ţină în viaţă, iar familia bărbatului a sperat la o minune. 

Vezi și

Lacramioara Baciu, asistent șef program de prelevare: "Până la urmă s-a declarat moartea cerebrală. Li s-a spus că nu mai are nicio şansă. Au vrut să-l transfere la Iaşi şi tot aşa le-au spus că nu este compatibil." 

Pe acelaşi subiect

În faţa neputinţei de a mai face ceva, rudele şi-au dat acordul ca bărbatului să-i fie prelevate organele. Felician Dulhai, medic ATI Spitalul Județean de Urgentă Neamț: "Familia a acceptat prelevarea de organe, a înţeles că trebuie să salveze alte vieţi. E a zecea prelevare de organe în spitalul judeţean Piatra Neamţ. Avem un donator aflat în moarte cerebrală." 

Organele au fost deja transportate la Iaşi. Ficatul va ajunge la un tânăr de 24 de ani din Iaşi, care va fi operat chiar astăzi. Un rinichi urmează să fie donat unui alt pacient ieşean, iar celălalt rinichi va merge către București. Acceptul din partea familiei a fost salvator pentru bolnavii care, până acum, au fost nevoiţi să stea pe o listă de aşteptare. 

În toată ţara, peste 5000 de persoane au nevoie de un transplant. Unii din ei aşteaptă chiar şi zece ani. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » O viaţă pierdută într-un cumplit accident auto din Piatra Neamţ a salvat alte trei vieţi. Gest emoţionant al familiei victimei