Antena Meniu Search
x

MITĂ la Senat. A fost prins în timp ce primea 10.000 de euro

Un angajat al Senatului României a fost reţinut azi-noapte de procurorii din Gorj. A fost prins în flagrant luând șpagă de la un om de afaceri.

Vezi și

Un angajat al Senatului României a fost reţinut azi-noapte de procurorii din Gorj. A fost prins în flagrant luând șpagă de la un om de afaceri. 

Vasile Zosim era angajat al Direcției Juridice din Senat, iar mita "încasată" depăşeşte suma de 43.000 de lei (9.500 de euro).

În schimbul banilor, expertul parlamentar i-a promis afaceristului din Târgu Jiu că îi va facilita contracte de achiziţiii de fier vechi de la marile companii din domeniul energiei şi al transportului de produse petroliere, pe lângă care ar fi avut influenţă. În schimb, a vrut, într-o singură tranşă, cei 43.500 de lei.

Afaceristul a făcut însă denunţ la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj şi aşa a fost pus la calea flagrantul, seara trecută.

Se pare că nu este prima dată când Vasile Zosim îi cerea bani pentru diferite comisioane.

Ulterior, locuinţa funcţionarului din Bucureşti a fost percheziţionată şi, după ce a fost dus la audieri, procurorul de caz a dispus reţinerea cu ordonanţă a acestuia. Angajatul Senatului şi-a petrecut noaptea în arestul poliţiei.

Vasile Zosim este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă iar astăzi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » MITĂ la Senat. A fost prins în timp ce primea 10.000 de euro