Antena Meniu Search
x

Video Un antreprenor din Moldova a reinventat una dintre mâncărurile preferate de români. Vinde sarmale puse în cornet

Tradiționalele sarmale au început să se vândă într-un mod inovator și cel puțin inedit. Un tânăr student din capitala Moldovei a avut o idee ieșită din comun pentru preparatul atât de iubit la noi din țara. A transformat aluatul de pizza în cornet și în el pune sarmale…la pachet. Şi în Bucureşti se vând sarmale la cornet...de mămăligă. Ideile sunt fără dubiu pe gustul clienţilor.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 30.05.2022, 11:59

Vezi și

Cu carne de vită, de pui sau de post, sarmalele sunt de departe cea mai populară mâncare românească. Emilian, un tânăr student din Iaşi, a văzut potențialul şi a reinventat preparatul. 

Emilian Popa, antreprenor: Mi-a venit ideea cu sarmalele, am văzut că în piață nu avem niciun fel de mâncare tradiționala to go care să fie gata în 5 minute, noi nu avem o mâncare care să concureze cu marile lanțuri de pizza și shaorma. Toți ce care trec râd în primul rând.

Iulian Popa, tatăl lui Emilian: Ideea mi s-a părut excepțională că nu mai face nimeni asta. E o porție care satură pe toată lumea și cel care nu se satură mănâncă și cornetul ca blat de pizza până la urmă. Am îmbinat bucătăria italiană cu cea românească.

Gustul sarmalelor la cornet i-a cucerit rapid pe clienţi

Pe acelaşi subiect

Sarmalele nu doar că respectă întocmai reţeta tradițională din Moldova, dar sunt făcute în totalitate cu ingrediente de la producători locali din Iași și Botoșani. Gustul de acasă i-a cucerit rapid pe clienţi. 

''La cornet, până acum am luat la kilogram, e o idee super, servești ca pe înghețată. E inedit. Am văzut pe internet. Îţi iau timp, sunt și eu gospodină, dar când nu avem timp și găsim produse de calitate, de ce nu?''

Deși acum are doar un punct de desfacere, Emilian speră ca în scurt timp sarmalele la cornet să fie cel mai căutat preparat din Moldova. Sarmale la cornet vinde şi un antreprenor din Bucureşti. Doar că el a ales să realizeze cornetul nu din aluat de pizza ci din mămăligă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Un antreprenor din Moldova a reinventat una dintre mâncărurile preferate de români. Vinde sarmale puse în cornet