Antena Meniu Search
x

Un barbat muscat de vipera, salvat cu ultimul vaccin din spital

Un tanar de 22 din judetul Gorj se poate considera extrem de norocos, chiar si dupa ce a fost muscat de o vipera. In urma vizitei la Spitalul Judetean de Urgenta din Targu Jiu a aflat ca a primit ultima doza de vaccin antiviperin din judet

Vezi și

Aceasta este, insa, perioada in care viperele ies din hibernare, iar riscurile unor muscaturi sunt extrem de mari. Tanarul de 22 de ani a ajuns la spital la cateva zeci de minute dupa ce a fost muscat. Ultimul vaccin din judet i-a salvat viata. “E stabil hemodinamic, i s-a administrat tratament de specialitate, a fost vaccinat cu vaccin antiviperin”, a declarat Ramona Oprea, medic UPU Gorj.

Tanarul era singur acasa si a lasat usile deschise ca sa aeriseasca locuinta. “A lasat usa deschisa, va dati seama ca n-am crezut sa intre sarpele in camera, a intrat de afara, a urcat scarile si l-a muscat”, a povestit mama victimei.

Conducerea spitalului a facut demersurile necesare pentru refacerea stocului de vaccin antiviperin, iar noile doze urmeaza sa ajunga in aceasta saptamana. Pana atunci, orice caz va fi trimis la cel mai apropiat spital, cel din Severin. “In momentul de fata, la serviciul UPU exista o singura doza de vaccin, dar documentatia a fost facuta, iar saptamana asta urmeaza sa fie aduse inca zece doze de vaccin antiviperin”, a spus Maria Grida, medic.

O astfel de doza costa cateva sute de lei si nu poate fi achizitionata din farmacii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un barbat muscat de vipera, salvat cu ultimul vaccin din spital