Antena Meniu Search
x

Un bebeluş a murit pentru că părinţii i-au tratat răceala cu leacuri băbeşti. I-au pus sare fierbinte pe piept, în loc să îl ducă la medic! (VIDEO)

Un bebeluş de patru luni din Botoşani a murit din cauza neglijenţei părinţilor, care i-au tratat răceala cu leacuri băbeşti. I-au pus sare fierbinte pe piept, în loc să îl ducă la medic. Un tratament aflat de la bunici şi de pe Internet.

Vezi și

Un bebeluş de patru luni din Botoşani a murit din cauza neglijenţei părinţilor, care i-au tratat răceala cu leacuri băbeşti. I-au pus sare fierbinte pe piept, în loc să îl ducă la medic. Un tratament aflat de la bunici şi de pe Internet.

România este la un pas de epidemie de gripă, iar medicii transmit încă o dată semnale de alarmă către bolnavi: nu vă trataţi singuri! Aproape 90 de mii de persoane au ajuns la spital cu infecţii respiratorii. Şase persoane diagnosticate cu gripă şi nevaccinate nu au mai putut fi salvate de medici.

Explicaţiile mamei, acum cu lacrimi în ochi, nu-l pot aduce înapoi pe cel mic. Rudele spun că băiatul, în vârstă de doar patru luni, avea o viroză. 

Iar tratamentul, unul despre care anchetatorii bănuiesc că i-ar fi provocat moartea: sare fierbinte pe piept.

Pe acelaşi subiect

În loc să meargă la spital cu copilul, femeia s-a dus la rudele ei, de la ţară.

Băiatul s-a stins în această dimineaţă, iar rezultatele necropsiei vor arăta care a fost boala de care suferea. Până la o concluzie, părinţii dau explicaţii în faţa anchetatorilor, care au deschis un dosar penal. 

Infecţiile respiratorii trebuie tratate de medic, atenţionează încă o dată specialiştii. Iar cifrele raportate astăzi de autorităţi sunt îngrijorătoare.

Potrivit ultimelor date ale Institutului Naţional de Sănătate Publică, peste 88 de mii de persoane au fost diagnosticate în acest sezon cu infecţii respiratorii, cu 37% mai mult decât în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi cu 36% în plus faţă de săptămâna trecută.

Practic, toate datele arată creşteri masive ale numărului de îmbolnăviri. Pe lângă Capitală, judetele Olt, Iaşi, Constanţa, Braşov sunt cele mai afectate. 

La nivel naţional, 236 de persoane s-au îmbolnăvit de gripă, dintre care 102, doar în Bucureşti. Pentru 6 dintre persoane nimeni nu a mai putut face nimic, iar una dintre ele este un băieţel de doar 1 an şi jumătate. Niciunul dintre pacienţi nu a fost vaccinat antigripal.

În Bucureşti, oamenii sunt disperaţi. 16 persoane au fost internate cu diagnostic confirmat de gripă, numai la Institutul Matei Balş din Capitală, de la începutul anului. Este focar declarat de gripă, iar părinţii sunt cei mai îngrijoraţi. Copiii sunt puţin mai curajoşi.

Autorităţile sunt acum la un pas de-a declara epidemie de gripă. 

Mulţi dintre cei care se confruntă cu bolile iernii încă nu ştiu să facă diferenţa între simptome. 

Iar medicii explică, tranşant, de ce e important tratamentul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Un bebeluş a murit pentru că părinţii i-au tratat răceala cu leacuri băbeşti. I-au pus sare fierbinte pe piept, în loc să îl ducă la medic! (VIDEO)