Antena Meniu Search
x

Un bebeluş de şapte luni, născut cu o afecţiune gravă, a primit zeci de diagnostice diferite, până când un medic i-a descoperit maladia

În România, o boală rară e ca o condamnare fără speranţă. Un bebeluş de şapte luni, născut cu o afecţiune gravă, a primit zeci de diagnostice diferite, până când un medic i-a descoperit maladia.

Vezi și

În România, o boală rară e ca o condamnare fără speranţă. Un bebeluş de şapte luni, născut cu o afecţiune gravă, a primit zeci de diagnostice diferite, până când un medic i-a descoperit maladia.

Când s-a născut, Ayan Alexandru părea un copil sănătos. Dar mama lui, angajată la Ambulanţa Sibiu, a simţit că pruncul e bolnav.

“La cinci săptămâni, lucrând în domeniu, mi.am dat seama că ceva nu e în regulă cu copilul, nu mişca mânuţele, nu mişca picioruşele, nu întorcea capul”, spune mama lui Alexandru.

Bebeluşul a fost dus la nenumăraţi medici.

Pe acelaşi subiect

“Am fost la pediatru, la medicul de familie, că e în regulă, totul OK. A mai chemat doi pediatri acasă, l-au consutat, în regulă. nimeni n-a observat că ar avea o boală”, povestește bunica lui, Milica Auner.

După zeci de drumuri prin spitale, starea lui Alexandru s-a agravat, fără ca medicii să descopere de ce. Abia un neurolog din Sibiu şi-a dat seama că pruncul suferă de o boală rară: amiotrofie spinală. Practic, nu îşi poate coordona mişcările.

La Alexandru, cea mai gravă complicaţie a apărut la plămâni. Nici de data aceasta, spune bunica bebeluşului, medicii nu şi-ar fi făcut datoria.

Acum, viaţa lui Alexandru este în pericol. Cu o pneumonie netratată la timp şi cu două infecţii nosocomiale apărute din senin, şansele lui sunt tot mai mici. Niciun medic nu îşi asumă vina pentru suferinţa sa, în timp ce mama lui se teme, în fiecare clipă, că l-ar putea pierde.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Un bebeluş de şapte luni, născut cu o afecţiune gravă, a primit zeci de diagnostice diferite, până când un medic i-a descoperit maladia