Antena Meniu Search
x

Atentat sinucigaș soldat cu 40 de morți și 70 de răniți, la o bază militară. Stat Islamic a revendicat deja atacul

Bilanțul atentatului dintr-o bază militară din orașul Aden, sud-estul țării, a ajuns la 40 de morți și 70 de răniți și este unul dintre cele mai sângeroase atacuri asupra forțelor aliate unei campanii militare sprijinite de Arabia Saudită

Atentat sinucigaș cu 40 de morți și 70 de răniți, la o bază militară. Stat Islamic a revendicat deja atacul

Bilanțul atentatului dintr-o bază militară din orașul Aden, sud-estul țării, a ajuns la 40 de morți și 70 de răniți și este unul dintre cele mai sângeroase atacuri asupra forțelor aliate unei campanii militare sprijinite de Arabia Saudită.

 Atacatorul s-a aruncat în aer în timp ce militarii așteptau să își încaseze salariile.

Jihadiștii grupării Statul Islamic revendică majoritatea atacurilor asupra trupelor yemenite în portul sud-estic, aflat sub controlul guvernului recunoscut de comunitatea internațională, dar care se află în exil în Arabia Saudită.

Riadul a intervenit în războiul civil din Yemen în martie 2015 pentru a lupta împotriva milițiilor șiite Houthi susținute de Iran, însă campania militară nu a reușit să recâștige capitala Sanaa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Atentat sinucigaș soldat cu 40 de morți și 70 de răniți, la o bază militară. Stat Islamic a revendicat deja atacul