Antena Meniu Search
x

Video Un cal rănit a fost scos cu excavatorul din șanțul în care agoniza, apoi înapoiat familiei care l-a abandonat

Imagini şocante cu un animal în agonie arată cum încă o Instituție a României - Poliţiei animalelor, există doar cu numele. Un cal lovit de maşină, care a agonizat o noapte întreagă într-un şanţ a fost înapoiat familiei care îl lăsase liber pe șosea. Animalul a fost scos din şanţ cu un excavator.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 23.02.2021, 19:57

Vezi și
  • O asociație care protejează animalele a încercat să ajute calul, dar stăpânii care l-au lăsat liber nu au fost de acord.

Mai mulţi voluntari s-au oferit să-l îngrijească, dar nu au fost lăsați de proprietari.

Voluntar asociație: ”Ia, uitaţi-vă! Ia, uitaţi-vă ce batjocură. Ia, uitaţi-vă ce batjocură - deci acolo este un cal viu”

Cu excavatorul. Aşa au încercat angajații primăriei Maglavit din Dolj să salveze un animal în agonie. Calul a fost lovit noaptea trecută de o mașină și a stat abandonat pe marginea drumul până astăzi la prânz.

Voluntar: ”Am autorităţile lângă mine și toți stau şi se uită”

O asociație care protejează animalele a încercat să ajute calul, dar stăpânii care l-au lăsat liber nu au fost de acord.

Voluntar asociație: ”Uitaţi-vă cum se preia un cal, deci le-am oferit toate condiţiile, adică să îl preluăm în adăpost, unde să vină să îl trateze. Au refuzat. Nimeni nu face nimic. Am autorităţile lângă mine, toată lumea stă şi se uită, da? Contactasem cabinetul de la Craiova, să vină domnul doctor, să salvăm căluţii. Nu! Mi se pun piedici, iar calul e în agonie, pe un caldarâm, în localitatea Maglavit”.

Iniţial, calul a fost returnat familiei. Nou-înființata poliţie a animalelor nu l-a confiscat, așa cum ar trebui să se întâmple atunci când agenții au dovezi clare că animalul este abuzat.

Voluntar asociație: ”Căluţul a ajuns la domiciliu. Deci uitaţi-vă condiţiile în care… şi ce tratament îşi va primi acest căluţ”

Poliţiştii s-au răzgândit după câteva ore

Cosmin Grădinaru, IPJ Dolj: ”În urma verificarilor efectuate de politisti acestia au indentificat și sanctionat proprietarii cu amenda in cuantum de 500 de lei. Totodata politistii au emis ordin de plasare pentru o asociatie de protectie a animalelor pentru o perioada de 45 de zile”

Un al doilea cal, lovit şi el de maşină tot în aceeași localitate, a fost salvat mult mai ușor. Voluntarii l-au găsit pe un câmp, l-au îngrijit și l-au dus la un adăpost.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un cal rănit a fost scos cu excavatorul din șanțul în care agoniza, apoi înapoiat familiei care l-a abandonat