Antena Meniu Search
x

O primăriţă din Vâlcea i-a dat autorizaţie de construcţie fiului ei, poliţist în comună, peste un castru roman vechi de aproape 2000 de ani

În loc de castru roman, o vilă de poliţist! Este modul în care primarul unei localităţi din Vâlcea a avut grijă de situl arheologic.

Vezi și

În loc de castru roman, o vilă de poliţist! Este modul în care primarul unei localităţi din Vâlcea a avut grijă de situl arheologic pe care se presupune că trebuia să-l promoveze. Acum s-a ales cu un dosar penal. Monumentul, însă, este compromis definitiv. 

Acoperit de pământ şi buruieni zace acest castru roman din comuna vâlceană Racoviţa. Cu ani în urmă, primăria a fost îndemnată de Ministerul Culturii să valorifice preţiosul obiectiv de patrimoniu. Iar primăriţa a făcut-o. În stilul ei. Acolo s-au emis certificate de urbanism şi autorizaţie de construcţie pentru o casă, pentru o clădire.

Beneficiar a fost chiar fiul primăriţei Sonia Iliescu. Acesta, care este poliţist în comună, a dărâmat zidurile de un metru şi jumătate grosime şi şi-a construit o vilă. 

Pentru distrugerea monumentului istoric, edilii, fost şi actual, s-au ales cu dosar penal. Ministerul Culturii şi Direcţia de Patrimoniu Vâlcea au intentat procese civile. Însă răul a fost făcut.

Pe acelaşi subiect

Înapoi în sat, frustrarea Direcţiei de Patrimoniu e văzută ca un moft de către localnici. Aceştia ţin cu edilii lor.

O apărare pe care chiar primăriţa o foloseşte. Spune că nu ştia că zidurile vechi de 1.900 de ani erau de patrimoniu. Specialiştii o contrazic.

Între timp, părerile privind însemnătatea castrului diferă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » O primăriţă din Vâlcea i-a dat autorizaţie de construcţie fiului ei, poliţist în comună, peste un castru roman vechi de aproape 2000 de ani