Antena Meniu Search
x

Video Un centru de vaccinare naşte controverse la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula. Unii preoţi susţin că lăcaşul este centru de rugăciune şi nu de imunizare

Cel mai mare pelerinaj ortodox din Ardeal începe vineri la Nicula, dar reprezentanţii mănăstirii au un motiv de supărare. Un centru de vaccinare amplasat în apropierea locului unde sunt aşteptaţi mii de pelerini l-a făcut pe unul dintre preoţi să scrie pe Facebook un mesaj dur către autorităţile locale.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 13.08.2021, 14:38

Vezi și

Pentru ca acest pelerinaj să fie asemănător cu pelerinajul de anul trecut, una dintre condiţii a fost ca în apropierea mănăstirii să fie amenajat un centru de vaccinare. Astfel, toţi pelerinii care au venit şi nu s-au vaccinat o pot face la centrul de vaccinare amenajat la intrarea în sat, fără programare. Acest lucru i-a cam deranjat pe unii preoţi care au transmis că Mănăstirea Nicula este un centru de rugăciune şi închinare şi nu un centru de vaccinare. Credincioşii nu prea s-au înghesuit la centrul de vaccinare.

Cei mai mulţi pelerini sunt aşteptaţi să vină seara pentru că partea cea mai importantă a pelerinajului o să fie abia sâmbătă noapte când icoana făcătoare de minuni o să fie scoasă din biserică, va fi purtată de preoţi pe braţe, vor înconjura cu ea biserica, iar mai apoi o vor lăsa pe altarul de vară în faţa tuturor credincioşilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un centru de vaccinare naşte controverse la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula. Unii preoţi susţin că lăcaşul este centru de rugăciune şi nu de imunizare