Antena Meniu Search
x

Un cercetător de la Universitatea Transilvania, din Brașov, a creat un motor la o imprimantă 3D

Premieră mondială, stabilită de un cercetător din Braşov! Omul de ştiinţă a reuşit să creeze primul motor din lume, la care realizarea căruia a folosit numai componente scoase la o imprimantă 3D.

Vezi și

Premieră mondială, stabilită de un cercetător din Braşov! Omul de ştiinţă a reuşit să creeze primul motor din lume, la care realizarea căruia a folosit numai componente scoase la o imprimantă 3D.

Invenţia cercetătorului de la Universitatea Transilvania din Braşov este o realizare de excepţie. Totul cu ajutorul unei imprimante 3D.

Nu e un simplu motor de expoziţie, ci unul funcţional, care la dimensiuni normale, poate fi folosit la un avion. Drept combustibil, acesta foloseşte un amestec de metanol şi ulei. Cercetătorul Valentin Stamate lucrează de doi ani la acest proiect şi, în sfârşit, şi-a văzut visul realizat. Şi, pentru că a folosit o imprimantă 3D, costurile nu au fost uriaşe. 

"Noi am cheltuit în jur de 20,000 de euro. Probabil pentru realizarea unui prototip de acest gen s-ar duce la câteva milioane de euro datorită faptului că trebuie realizate o grămadă de matriţe care ştim cu toţii cât de scump costă, în plus ar fi şi un termen de realizare al lui mult mult mai îndelungat.", spune Valentin Stamate, cercetător la Universitatea Transilvania din Braşov.

La Universitatea din Braşov sunt zeci de centre de cercetare, iar conducerea susţine de fiecare dată astfel de proiecte şi invenţii. Important este că cercetătorii nu lucrează singuri, ci au parteneriate cu nenumărate firme din ţară şi din străinătate.

Cercetătorul Valentin Stamate are realizări deosebite. Tot el a făcut prima maşină teleghidată cu piese făcute la imprimanta 3D.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un cercetător de la Universitatea Transilvania, din Brașov, a creat un motor la o imprimantă 3D