Antena Meniu Search
x

Un copil de patru ani şi jumătate a fost SFÂŞIAT de câinele familiei, în Maramureş! Cel care avea grijă de animal, unchiul micuţului, e de negăsit!

Luca era doar în grija bunicii, când animalul s-a repezit la el, şI nimeni nu l-a putut salva. Câinele, un Amstaff periculos, fusese adus de curând din străinătate de unchiul băiatului. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Vezi și

Luca era doar în grija bunicii, când animalul s-a repezit la el, şI nimeni nu l-a putut salva. Câinele, un Amstaff periculos, fusese adus de curând din străinătate de unchiul băiatului. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

"Copil iubit". Aşa îl descriu pe Luca toţi cei care l-au cunoscut. Avea doar patru ani şi jumătate. 

"Toţi l-au iubit. Nu-s cuvinte. Nu-s cuvinte. Şi vecinii l-au iubit şi toţi cei care l-au văzut... Un copil tare simpatic. Foarte foarte simpatic. Îi plăcea să vorbească", mărturiseşte o femeie. 

Ieri după-amiază, câinele ar fi atacat, fără avertisment. Din senin. Luca n-a avut nicio şansă, în faţa animalului puternic şi extrem de furios. 

În momentul atacului, în curte erau doar băieţelul şi bunicii. Mama munceşte în străinătate, iar tatăl era la serviciu.

"A devenit gelos. Nefiind nici pe teritoriul lui. Acesta este motivul pentru care a sărit şi l-a muşcat pe copil", explică un dresor de câini. 

L-ar fi sfâşiat în câteva clipe. Bunicii nu au putut să-l scoată din colţii animalului înfuriat. Un câine adus din Italia, de unchiul minor al copilului.

"I-am băgat cârja pe gât. Şi i-am spus să aibă grijă că a muşcat", spune un bărbat.

Amstaff-ul este un câine din categoria celor care pot fi agresivi. Şi necesită o educaţie specială. Mai ales în cazul familiilor cu copii. 

"În acel moment părinţii sunt numai pentru copil, neglijează câinele, iar câinele devine gelos şi caută momentul să se răzbune", mai explică dresorul Willi Landt. 

Câinii din categoriile celor cu potenţial agresiv trebuie declaraţi la Asociaţia Română Chinologică, dar şi la Poliţie. În plus, legea din România, dar şi din alte state, le interzice minorilor să deţină câini din categoria celor agresivi.

Aşa că unchiul lui Luca, proprietarul câinelui, ar putea fi găsit vinovat de ucidere din culpă. Mai ales pentru că nu declarase animalul. Însă adolescentul  de 17 ani este de negăsit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Un copil de patru ani şi jumătate a fost SFÂŞIAT de câinele familiei, în Maramureş! Cel care avea grijă de animal, unchiul micuţului, e de negăsit!