Antena Meniu Search
x

Un copil talentat n-are bani să fie campion

Un copil talentat îşi doreşte să fie campion balcanic la echitaţie. E harnic, e perseverent, dar ca să faci performanţă într-un astfel de sport, nu e suficient.

Vezi și

 Un copil talentat îşi doreşte să fie campion balcanic la echitaţie. E harnic, e perseverent, dar ca să faci performanţă într-un astfel de sport, nu e suficient. Mai are nevoie de ceva. De bani şi de propriul cal.

Îl cunoaştem imediat pe Alex. La 12 ani are o singură pasiune. Şi îşi doreşte să facă performanţă. Azi a participat la primul concurs naţional de echitaţie şi s-a calificat în finală.

Alex locuieşte în localitatea Ciorogârla. A început să practice echitaţia în urmă cu patru ani. Şi de atunci, e cel mai important lucru din viata lui. Se trezeşte cu noaptea în cap de trei ori pe săptămână, astfel încât să ajungă şi la cursurile de echitaţie, şi la şcoală. Programul încărcat nu îl oboseşte şi reuşeşte să fie şi primul în clasă.

Doar ca sportul acesta implică şi costuri care depăşesc posibilităţile materiale ale familiei lui. Costul unui cal de concurs porneşte de la 6-7 mii de euro şi urcă până la sute de mii. Cel mai scump participant la campionatul de azi a fost cumpărat cu 150 de mii de euro.

La această investiţie se adaugă şi întreţinerea animalului, plus cursurile de călărie. 150 de cai au participat la concursul organizat în Berceni, însă doar câţiva vor merge mai departe în finală. Cu unul dintre ei va concura, desigur, şi Alex.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Un copil talentat n-are bani să fie campion