Antena Meniu Search
x

Video Un dar "care poate schimba vieţi". Surpriza le-a adus bucurie în ochi unor copii încercaţi de soartă din Braşov

Bucurie mare pentru elevii unei şcoli dintr-o zonă săracă a judeţului Braşov. Copiii de clasa a treia au primit astăzi primele lor biciciclete. Salvate de membrii comunităţii bicicliştilor din beciuri şi poduri, bicicletele au fost recondiţionate şi echipate şi sunt gata să schimbe vieţile micilor beneficiari.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 17.06.2022, 17:48

Vezi și

"Suie-te pe ea, că eu te țin. Poţi? Ia uite ce bine merge". Din programul care se numeşte "Recicleta" fac parte voluntari, iubitori ai ciclismului, care îşi doresc să ajute. Bicicletele sunt reconstruite din cadre, lanţuri, ghidoane sau roţi abandonate. "Obiectele care mai pot fi folosite, care mai au viaţă în ele şi pot să mai aducă bucurie sau utilitate cuiva, e bine să le folosim şi să nu le aruncăm. În același timp, bicicleta este un obiect cu totul şi cu totul aparte, care poate schimba vieţi", spune Maximilian Munteanu, voluntar. 

Biciclete pentru copii braşoveni dintr-o zonă săracă 

Beneficiarii bicicletelor sunt copii din clasa a treia, de la şcoala din cartierul Gârcini, municipiul Săcele, unul dintre cele mai sărace cartiere din judeţ. Copiii au primit căşti de protecţie şi sisteme de iluminare pentru fiecare bicicletă. 11 elevi au primit până acum biciclete în dar. Le vor folosi în special sâmbătă, atunci când oricum vin la şcoală, pentru aşa numitele activităţi remediale - sesiuni de completare a cunoştinţelor de la clasă. "Le ocupă timpul, le şi dezvoltă motricitatea copiilor, un lucru de care este foarte mare nevoie şi îi şi ajută să lege prietenii", povesteşte Florentina Tituleac, învățătoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un dar "care poate schimba vieţi". Surpriza le-a adus bucurie în ochi unor copii încercaţi de soartă din Braşov