Antena Meniu Search
x

Un elev român a obţinut punctajul maxim la bacalaureatul american

De când se ştie, a muncit mult mai mult decât ceilalţi copii!

Vezi și

De când se ştie, a muncit mult mai mult decât ceilalţi copii! Însă acum Andreas, elev în clasa a 12-a la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, a obţinut punctajul maxim la bacalaureatul american. Acum îi rămâne doar să aleagă universitatea din Statele Unite unde vrea să continue studiile.

Pentru Andreas Casapu niciun concurs şcolar nu mai are secrete. La Olimpiada Naţională de Informatică în 2016 a adus acasă medalia de aur, iar în 2017 pe cea de bronz. Totul înseamnă mult muncă.

Elevul eminent se pregăteşte pentru performanţă în domeniul informaticii încă din gimnaziu. I-a uimit pe americani, cu punctajul maxim obţinut la matematică şi fizică.

A avut ocazia să compare sistemele educaţionale şi la noi lipseşte ceva: "Cred că ne-am putea concentra puţin mai mult pe practică, pentru că cea mai mare dificultate în participarea acestor concursuri a fost adaptarea la concursurile de proiecte şi bazate pe lucrul în echipă." 

Mai are puţin timp până va alege drumul spre o carieră strălucită. Profesorii au toată admiraţia pentru ambiţia şi formarea lui Andreas.

Ţările occidentale caută elevii români, aşa că Andreas are acum de unde să aleagă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un elev român a obţinut punctajul maxim la bacalaureatul american