Antena Meniu Search
x

Un inginer din Târgu Mureş a creat "Robotul liliac"

Nu are aripi. Şi nu doarme agăţat de tavanul cavernelor. Dar inventatorul lui îl numeşte Robotul liliac.

la 29.05.2014, 17:43
Vezi și

 Nu are aripi. Şi nu doarme agăţat de tavanul cavernelor. Dar inventatorul lui îl numeşte Robotul liliac. Pentru că, la o singură apăsare de buton, invenţia evită obstacolele, asemenea zburătorilor nocturni.

Prin ultrasunete. Chiar dacă tânărul inginer din Târgu Mureş l-a adus pe lume şi cu o pereche de ochi, roboţelul o detectează doar prin sunet. Cu o finanţare generoasă, robotul va putea salva ţi vieţi pe viitor.

Roboţii zilelor noastre nu se transformă în maşini de luptă. Sunt încă la primii paşi. Sau, mai bine spus, la primele roţi. Radu Crişan este un tânăr inginer din Târgu Mureş. Invenţia lui a fost gândită iniţial ca material didactic pentru studenţii de la robotică. Însă, într-un viitor ideal, robotul lui va putea salva vieţi.

Scurgeri de gaze, atentate cu bombă, incendii, cutremure. Calamităţi sau medii înconjurătoare pentru care omul nu a fost, şi nu va fi niciodată prea bine dotat. De exemplu, roboţelul s-ar putea ghida asemenea unui liliac printre canioanele abrupte de pe Marte. Inventatorul lui nu se va opri aici. Şi poate, într-un viitor apropiat, era roboţilor va începe cu adevărat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Un inginer din Târgu Mureş a creat "Robotul liliac"