Video

Un instructor de schi depăşeşte orice record. La 92 de ani împliniți încă împărtăşeşte doritorilor iubirea pentru mişcare

De Redactia Observator.
Publicat: 18.02.2021, 17:44.
Actualizat: 18.02.2021, 17:44

Are 92 de ani și este decanul de vârstă al monitorilor de schi din Poiana Brașov. Vorbim despre George Eftimie, unul dintre cei mai în vârstă instructori de schi din România. Vorbește patru limbi străine și se bucură de fiecare ceas petrecut pe pârtie pentru că, spune el, schiatul e experiența cea mai apropiată de zbor.

La această lecţie, între instructorul de schi și elevul său, diferența de vârstă a fost de 82 de ani. Cu toate acestea, George ştie exact cum să-l ajute pe Andrei să înţeleagă secretele alunecatului lin pe zăpadă.

Andrei, elev: A fost în regulă, m-a învăţat cum să ţin mai bine beţele, cum să încetinesc din viteză şi cum să opresc.

Pentru George Eftimie schiul este o pasiune de o viaţă. Şi nu spunem cuvinte mari: s-a urcat pe schiuri prima dată când era mai tânăr decât elevul său de acum.

George Eftimie, monitor schi: Cred că întâi am început să schiez şi apoi să merg.

Şi chiar dacă a avut o viaţă plină, a fost inginer, profesor şi a învăţat chiar şi să zboare, pentru instructorul de 92 de ani schiul este în continuare parte din inima lui.

George Eftimie, monitor schi: Este o parte din viaţa mea. M-a mai întrebat cineva cum simt eu schiul. Este singura senzaţie care se aseamănă cu zborul.

Bărbatul este un adevărat model pentru colegii mai tineri

Energia şi puterea de muncă de care dă dovadă George Eftimie sunt o continuă sursă de inspiraţie pentru mai tinerii lui colegi.

Alexandru Nagy, salvamontist: Prin simplul fapt că-l vezi acolo și afli despre vârsta lui, te poate inspira numai ideea, să ajung și eu la vârsta lui și să fiu afară.

Nicolae Parate, salvamontist: Este un om cumsecade, un om care ştie să lucreze cu copiii, adulţii, cei mai în vârstă, şi are o răbdare ieşită din comun.

George Eftimie spune că secretul vitalităţii sale este cumpătarea.

George Eftimie, monitor schi: Ce depinde de noi este să trăim o viaţă cât se poate de regulată şi fără excese.

Şi pe lângă mişcarea fizică, mintea este cea care trebuie antrenată continuu. George Eftimie vorbește engleză, franceză, germană și rusă, dar nu s-a ferit, la nevoie, să înveţe şi câteva cuvinte în limba turcă sau ebraică.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Poliţişti, înjurați și ameninţați cu un topor: "Băi, caschetare, scoţi pistolul la mine?"
1
Eveniment • pe 06.03 la 21:58

Sindicatul Europol publică, sâmbătă seară, imagini cu un bărbat care înjură şi ameninţă poliţiştii, după ce i-a ameninţat cu un topor. ”Băi, caschetare, scoţi pistolul la mine?”, le spune, între altele, bărbatul, suspectat că sustrage lemne, aflat într-o maşină de teren. Sindicaliştii explică de ce nu s-a folosit armamentul din dotare şi nici nu s-a pornit în urmărirea suspectului, pe teren accidentat cu autospeciala.

PARTENERI
Bianca Drăgușanu trimite săgeți către Alex Bodi. ''Sunt divorțată și fericită''
spynews.ro
Criminalul de la Onești a început să vorbească! Ce a spus despre cei doi muncitori
gandul.ro
Serena Williams, reacție cutremurătoare după ce Meghan Markle a anunțat că a vrut să se sinucidă!
prosport.ro
Vinde mături în piață ca să strângă bani pentru copilul bolnav. Dintr-o data a venit la Poliție cu o sacoșă în mână plina de bani. Oamenii legii nu și-a mai putut stăpâni lacrimile
redactia.ro
Familia Regală, atitudine rasistă față de Meghan Markle și de copilul ei: „Nu îmi mai doream să trăiesc”
CaTine.ro
Lucruri mai puțin cunoscute despre Birand Tunca, Emre din Vis de iubire
tvhappy.ro
Mărturia medicului ATI despre decesul lui Adi Bărar, liderul trupei Cargo
libertatea.ro
Marica, atac frontal la medicul Beatrice Mahler: „Când muncește acest vestitor al groazei?!”
GSP
Prima reacţie a lui Ilie Năstase după ce Ioana a anunţat divorţul anului! Decizia incredibilă luată de Nasty
as.ro
ULTIMELE ȘTIRI
CITEȘTE PE A1.ro
Detaliul mai puțin știut despre iubita lui Dorian Popa. Cu câți ani este Claudia Iosif mai mare decât artistul
A1.RO
E frumoasă, îndrăzneață și bogată, dar nu poate avea un prieten! Motivul bizar pentru care toți o evită
A1.RO

TV

Chefi la cuțite, sezon 9. Elwira, soția lui Mihai Petre, i-a impresionat maxim pe chefi cu o supă poloneză: Este senzațională
TV • ieri la 22:35
Video

Chefi la cuțite, sezon 9. Elwira, soția lui Mihai Petre, i-a impresionat maxim pe chefi cu o supă poloneză: Este senzațională

Elwira, soția lui Mihai Petre, a venit în cel de-al 9-lea sezon Chefi la cuțite și a reușit să-i impresioneze maxim pe cei...

Observator de bine

Observator de bine, 8 martie, cu Francesca Simionescu
Observator de bine • la 17:15
Video

Observator de bine, 8 martie 2021. România este pregătită pentru etapa a treia de vaccinare; Sărbătoare în Irak după vizita papei

Observator de bine, 8 martie 2021, prezentat de Francesca Simionescu.