Antena Meniu Search
x

Video Un instructor de schi depăşeşte orice record. La 92 de ani împliniți încă împărtăşeşte doritorilor iubirea pentru mişcare

Are 92 de ani și este decanul de vârstă al monitorilor de schi din Poiana Brașov. Vorbim despre George Eftimie, unul dintre cei mai în vârstă instructori de schi din România. Vorbește patru limbi străine și se bucură de fiecare ceas petrecut pe pârtie pentru că, spune el, schiatul e experiența cea mai apropiată de zbor.

de Redactia Observator

la 18.02.2021, 17:44

Vezi și
  • Un bărbat este încă monitor de schi, deşi are 92 de ani
  • Omul susţine că secretul vitalităţii sale este cumpătarea

La această lecţie, între instructorul de schi și elevul său, diferența de vârstă a fost de 82 de ani. Cu toate acestea, George ştie exact cum să-l ajute pe Andrei să înţeleagă secretele alunecatului lin pe zăpadă

Andrei, elev: A fost în regulă, m-a învăţat cum să ţin mai bine beţele, cum să încetinesc din viteză şi cum să opresc. 

Pentru George Eftimie schiul este o pasiune de o viaţă. Şi nu spunem cuvinte mari: s-a urcat pe schiuri prima dată când era mai tânăr decât elevul său de acum. 

George Eftimie, monitor schi: Cred că întâi am început să schiez şi apoi să merg.  

Şi chiar dacă a avut o viaţă plină, a fost inginer, profesor şi a învăţat chiar şi să zboare, pentru instructorul de 92 de ani schiul este în continuare parte din inima lui. 

George Eftimie, monitor schi: Este o parte din viaţa mea. M-a mai întrebat cineva cum simt eu schiul. Este singura senzaţie care se aseamănă cu zborul. 

Bărbatul este un adevărat model pentru colegii mai tineri

Energia şi puterea de muncă de care dă dovadă George Eftimie sunt o continuă sursă de inspiraţie pentru mai tinerii lui colegi. 

Alexandru Nagy, salvamontist: Prin simplul fapt că-l vezi acolo și afli despre vârsta lui, te poate inspira numai ideea, să ajung și eu la vârsta lui și să fiu afară.

Nicolae Parate, salvamontist: Este un om cumsecade, un om care ştie să lucreze cu copiii, adulţii, cei mai în vârstă, şi are o răbdare ieşită din comun.  

George Eftimie spune că secretul vitalităţii sale este cumpătarea. 

George Eftimie, monitor schi: Ce depinde de noi este să trăim o viaţă cât se poate de regulată şi fără excese.  

Şi pe lângă mişcarea fizică, mintea este cea care trebuie antrenată continuu. George Eftimie vorbește engleză, franceză, germană și rusă, dar nu s-a ferit, la nevoie, să înveţe şi câteva cuvinte în limba turcă sau ebraică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un instructor de schi depăşeşte orice record. La 92 de ani împliniți încă împărtăşeşte doritorilor iubirea pentru mişcare