Antena Meniu Search
x

Un medic psihiatru din Iaşi a cerut daune de un milion de euro unei companii aeriene pentru că a pierdut ultimul concert al trupei Aerosmith

Supărare mare pentru un medic psihiatru din Iaşi. Acesta a cerut daune de un milion de euro unei companii aeriene pentru că a pierdut ultimul concert al trupei Aerosmith, cel de retragere. Totul a pornit după ce Ryanair şi-a anulat cursa din cauza unei greve. 

de Monica Palade

la 13.01.2021, 16:13

Avion în zbor
Un medic psihiatru din Iaşi a cerut daune de un milion de euro unei companii aeriene pentru că a pierdut ultimul concert al trupei Aerosmith - Hepta
  • Un medic psihiatru din Iaşi a cerut daune de un milion de euro unei companii aeriene
  • Ce acuzaţii a adus medicul companiei aeriene

Medicul a pierdut însă procesul, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași, respingând acțiunea formulată de Adrian Mihai Darie. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ce acuzaţii a adus medicul companiei aeriene

Incidentul a avut loc în 2017, când Ryanair a intrat în grevă de două ore, iar zborul a fost anulat, ceea ce a dus şi la pierderea concertului.

„Am cumpărat un bilet de transport aerian pentru data de 30 mai 2017 pentru a merge la ultimul concert din cariera formației Aerosmith. Ajungând la aeroport, am constatat că Ryanair a anulat zborul, motivat de o grevă de două ore, astfel încât nu am mai putut ajunge la acel concert. Se impune acordarea compensației în cuantumul solicitat, în condițiile în care compania aeriană nu a respectat dispozițiile articolului 14, punctul 2, din Regulamentul nr. 261/2004, și anume aceea de informare cu privire la normele de compensare și de asistență în astfel de cazuri.

Având în vedere că situația de fapt nu se regăsește în categoria circumstanțelor ce pot fi considerate extraordinare, se impune obligarea pârâtei la plata compensației în cuantumul prevăzut de dispozițiile Regulamentului nr. 261/2004. De asemenea, pârâta îmi datorează daune morale, având în vedere faptul că niciodată nu mai am posibilitatea de a mai participa la vreun concert al acestei formații, viața mea spirituală fiind mult mai săracă”, a precizat Adrian Mihai Darie în instanță, potrivit BZI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Un medic psihiatru din Iaşi a cerut daune de un milion de euro unei companii aeriene pentru că a pierdut ultimul concert al trupei Aerosmith