Antena Meniu Search
x

Om al străzii, salvat din ger de o tânără din Timişoara. Cei doi sunt acum de nedespărţit!

A riscat să primească în casa ei un om al străzii şi a câştigat un bunic. O tânără din Timişoara i-a oferit o cină caldă şi un loc de dormit în apartamentul ei.

Vezi și

A riscat să primească în casa ei un om al străzii şi a câştigat un bunic. O tânără din Timişoara i-a oferit o cină caldă şi un loc de dormit în apartamentul ei unui bătrân sărman, rămas singur pe lume. Povestea ei a strâns mii de aprecieri pe Facebook. Astăzi, tânăra a mers mai departe. L-a ajutat pe bunicul adoptat să treacă printr-o transformare totală.

Înfrigurat, înfometat şi singur, pe o stradă din Timişoara. Aşa l-a găsit Anca pe bunicul Ciprian, în urmă cu două zile. L-a primit în casa ei şi l-a pus la masă. De atunci, sunt cei mai buni prieteni. Bătrânul de 73 de ani a primit un dar la care nu spera. 

Ciprian Gătăianţu a avut un destin de film. În 1979, a emigrat în America, în căutarea unei vieţi mai bune. Acolo a învăţat engleza. S-a întors în România în 2003. Nu mai avea pe nimeni, iar anii munciţi nu i-au fost recunoscuţi. Trăieşte cu un ajutor social de 142 de lei. Momentele de răsfăţ sunt rare în viaţa lui. Aici intervine Ancka.

Cât Ciprian se tunde, tânăra lui prietenă îi plănuieşte un viitor mai bun. A început deja să strângă donaţii. Bătrânul locuieşte într-o cameră neîncălzită, iar toţi banii pe care îi primeşte se duc pe factura de curent.

Bătrânul are astăzi luxul de a alege ce haine îşi doreşte. 

Gestul Anckăi aminteşte de o omenie pe care sărmanii României nu au mai simţit-o decât în afara graniţelor. În urmă cu trei ani, doi români care cerşeau pe străzile din Suedia au fost luaţi în îngrijire de un regizor de teatru şi transformaţi în artişti. 

În România, ideea de a adăposti un sărman, cum a făcut Ancka, rămâne un subiect controversat. Tânăra a făcut însă totul cu inima deschisă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Om al străzii, salvat din ger de o tânără din Timişoara. Cei doi sunt acum de nedespărţit!