Antena Meniu Search
x

Video Un oraş din România ar putea rămâne fără căldură şi apă caldă din cauza unei amenzi uriaşe

Veste proastă pentru locuitorii din Motru. O amendă din partea Agenţiei Naţionale de Mediu ar putea lăsa mii de oameni fără căldură şi fără apă caldă. Nu mai puţin de 15 milioane de euro are de achitat Uzina de Agent Termic de aici. Asta pentru că nu a achiziţionat la timp certificatele de dioxid de carbon. 

de Redactia Observator

la 17.02.2022, 08:35

Vezi și

Uzina care furnizează energia termică şi apa caldă în Motru riscă să îşi pună lacătul pe uşă. Are de achitat zece milioane de euro - valoarea certificatelor de emisii de dioxid de carbon pe doi ani, plus alte cinci milioane de euro - amenda de la Agenţia de Mediu pentru că nu a achiziţionat aceste certificate. 

Cosmin Morega, primar Motru: Fără sprijinul autorităţilor de la nivel central, nu vom putea reuşi. Valoarea este destul de mare: 15 mil de euro. Nu vom avea de unde să le achităm.

Tudor Dobrică, director UATAA Motru: Pentrul anul 2020, societăţii noastre i s-a impus un număr de 46.977 de certificate.

Fără căldură şi apă caldă din cauza unei amenzi

Pe acelaşi subiect

Iar pentru că nu au fost achitate, societatea are acum de plătit penalităţi de câte 100 de euro pentru fiecare certificat neachitat. Companiile care poluează peste un anumit prag, recunoscut de UE, sunt obligate să achite aceste certificate, pentru a compensa daunele provocate mediului. La mijloc pică însă cei peste 6.000 mii de cetăţeni din Motru, care riscă să rămână fără căldură şi apă caldă.

''Sunt foarte mulţi oameni care nu au posibilităţi să îşi pună centrală termică în apartamente.''

''Fără un sistem centralizat de furnizare agent termic nu cred eu că o cumunitate poate să trăiască.''

Pe lângă cetăţeni, şi 12 instituţii publice din oraş riscă să rămână fără încălzire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un oraş din România ar putea rămâne fără căldură şi apă caldă din cauza unei amenzi uriaşe